Monday, May 08, 2006

ZaKian



28 comments:

Anonymous said...

x tau nak kata apa...tapi apasai zaki pilih senikata lagu ni sebagai one of yr issue? may be nak kongsi pasai senikatanya kah???
(tanya dulu sebelum ter....silap)sya.

szakif said...

syasya...

x tau nak kata apa...tapi apasai zaki pilih senikata lagu ni sebagai one of yr issue? may be nak kongsi pasai senikatanya kah???
(tanya dulu sebelum ter....silap)sya.


bukan la syasya... saya nak promo sikit lagu mawi ni.. so sape2 yang takdok lagi lirik @ tak hafal lagi, bleh rr tgk kat bawah nun... bukan nak wujudkan isu.... hehe.. tapi to be frank lukhman s kalau buat lirik memang menyentuh jiwa...

[apa yang aku fikirkan...]
[suka lirik hasil karya loloq & habsah hasan]

SyafiqSygKamu said...

aduh saliha aku....elergi sepi....
tidak....:P

toriq said...

wah..hebat video klip.. boleh wat utk aku tak? tak reti.. huhuhu..

szakif said...

syafiq...

aduh saliha aku....elergi sepi....
tidak....:P


ko takkan sepi di sini... ayuh kuhiburkan mu... brokeback mountain ok~

[apa yang aku fikirkan...]
[syafiq nak aku letak lirik elergi sepi plak ke?]

szakif said...

toriq...

wah..hebat video klip.. boleh wat utk aku tak? tak reti.. huhuhu..

nak buat VC ni senang sajor... gune software muvee.. penah dengar tak software ni?
nak buat utk ko? boleh sajor, bagi je la gambar2 ko, dan lagu yg ko nak insertkan... pastu buat gune muvee software.. sangat mudah!

[apa yang aku fikirkan...]
[buat VC ni mase otak tepu studi mase exam week]

SyafiqSygKamu said...

zaki
ko takkan sepi di sini... ayuh kuhiburkan mu... brokeback mountain ok~


motif brokeback mountain?sila explain bagai.....

[syafiq nak aku letak lirik elergi sepi plak ke?]

letak jerlah..kalu boleh,tukar lagu Kian ke Elergi Sepi, bley?...
Arakian,jiwa ku sedang bermelankolik bagai....uhuk...uhuk.....:(

szakif said...

syafiq...

arakian komenan ko di atas sampai tatkala baru sahaja aku ingin menutup laptop ku... tiada motif apa2, hanya bergurau. otak ini sangat penat, selepas mengkritik di blog ihab... dan....

[apa yang aku fikirzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz]

worm said...

wah!! microsoft movie maker eh??! mesti takder keje nih!! kid try to buat satu, but makan masa la,szakif!!

best best!!!!suke sgt movie yg szakif buat!! weeee....

szakif said...

kid...

wah!! microsoft movie maker eh??!
bukan microsoft movie maker la kid, tapi MUVEE technology... lain software. both are available in my computer...

mesti takder keje nih!!
well, as i mention above, i made it when my brain was sooooo concentrated after studying nonstop for final last time. hehe... so fun la buat VC ni...

kid try to buat satu, but makan masa la,szakif!!
kalau buat gune movie maker memang agak susah, tapi kalau gune MUVEE tech a bit easier la...

best best!!!!suke sgt movie yg szakif buat!! weeee....
trimas trimas!!! muah muah muah... saya nak menyampaikan rasa bersyukur rase ke hadrat Ilahi, kepada mak bah di rumah, kepada peminat semua yang kuat menyokong saya sedari awal... (budget menang anugerah bley?)

[apa yang aku fikirkan...]
[dah ubah sikit cara komen balas, kid orang pertama]

worm said...

huh?

[dah ubah sikit cara komen balas, kid orang pertama]

tak paham! hahaha..rasa bersemangat nak smbung my movie maker!! trimas kerana menambah minyak pembakar semangat kid! yeahh!!

szakif said...

kid...

tak paham! hahaha..
kalau sebelum saye langkah 2, sekang langkah satu je antara komen pembaca dan komen balas saye... bandingkan dgn komen balas saya kat atas dengan komen yang ini... beza kan? hey, jangan fening2 ok~

rasa bersemangat nak smbung my movie maker!! trimas kerana menambah minyak pembakar semangat kid! yeahh!!
wah! kid pun buat VC... sila sila... sangat seronok ok~

[apa yang aku fikirkan...]
[nak buat VC lagi la! tunggggguuuuuu]

Anonymous said...

owh motif komenan semalam x tekeluar? terus geram..dan sekadar mengatakan..

aku rasa zaki,lagu kian ni x sedap..huhu seecara kritisnye lah!!!

-nad-

szakif said...

nad...

owh motif komenan semalam x tekeluar? terus geram..dan sekadar mengatakan..

aku rasa zaki,lagu kian ni x sedap..huhu seecara kritisnye lah!!!

-nad-

terpulang.... pada aku lagu kian ni sedap di telinga aku... walaupun pada dasarnya aku fikirkan lagu ni boleh ditambah resepi sana-sini sikit lagi... part chorus hanya diulang tanpa sebarang perbezaan permainan dinamik oleh mawi. kedua-dua nyanyian chorus same je. btw, ok sajor~

[apa yang aku fikirkan...]
[masih lagi prefer lagu kekasih awal dan akhir jamal]

hata05 said...

owh
maka sgt schweet jua ok clips itu
tapi lagu dia aku tak minat boley? muahahahaha
tapi ko pakai windows muvi maker 1 atau 2 ok?
tapi kalo letak lagu sedih mesti ramai orang cam menangis
daku suka buat pasal kenangan pastu letak lagu sedey lantas disimpan utk koleksi peribadi muahahaha

szakif said...

hata...

owh
maka sgt schweet jua ok clips itu

trimas!

tapi lagu dia aku tak minat boley? muahahahaha
tiada paksaan dalam meminai sesuatu... minat datang dengan sendiri... lain padang lain belalang...

tapi ko pakai windows muvi maker 1 atau 2 ok?
alo2... adeh... bace la komen balas aku kat atas nun.... aku guna MUVEE TECHNOLOGY ok~ bukan movie maker... guna software MUVEE senang sikit dan jimat mase... tak macam movie maker. cume kelamahannya satu jer la, takleh expand creativity.. tu je...

tapi kalo letak lagu sedih mesti ramai orang cam menangis
biar orang menangis, supaya kenangan tu melekat kuat kat hati dia... aku muatkan gambar aku mase kat sambest dulu dalam VC ni, sangat menyayat hati ok~

daku suka buat pasal kenangan pastu letak lagu sedey lantas disimpan utk koleksi peribadi muahahaha
that's the same thing what i'm doin now! haha.. tapi pasni nak letak lagu rock plak. tunngggu!!!

[apa yang aku fikirkan...]
[nak melepaskan keBENGANGan perpindahan]

Amir Azmi said...

Lagu Mawi tu lagu orang putus cinta!

Ada udang di sebalik mee ker??

Orang lelaki mana boleh menangis pasal perempuan, biar perempuan nangis pasal lelaki!! Betul ker? [open discussion!]

szakif said...

cikgu Amir...

Lagu Mawi tu lagu orang putus cinta!
boleh jugakkk... tapi i think this one is pasangan yang thiqah2 rr.... haha... dia siap bagi nasihat lagi, "apakah yang dikejar dalam hidupmu?"

Ada udang di sebalik mee ker??
takdok aih... saye suke lagu ni, itu sajor... takdok aih nak jiwang2 mase ni... well... tgh free and available le katekan... hehe...

Orang lelaki mana boleh menangis pasal perempuan, biar perempuan nangis pasal lelaki!! Betul ker? [open discussion!]
to me, sape2 yang merasa kepedihan drpd ape yang dibuat oleh pasangannya, dia layak utk menangis... tak kisah laki ke perempuan... peace!

[apa yang aku fikirkan...]
[mak aku kalau tgk drama sedey, habis banjir!... haha]

hata05 said...

owh muahahaha
motif lagu rock? sejak dulu kini dan mungkin selamanya tak masuk ngan lagu rock ok
sila sedar sbb dah terai dengar tapi naluri hatiku berkata pasti tak boleh menerimanya muahahaha

szakif said...

hata...

motif lagu rock? sejak dulu kini dan mungkin selamanya tak masuk ngan lagu rock ok
mungkin selamanya.... takpe, lame2 kalau ko jumpe lagu slow rock yang masuk ngan ko, akan ketemu jua suatu hari...

sila sedar sbb dah terai dengar tapi naluri hatiku berkata pasti tak boleh menerimanya muahahaha
terai ok~ sangat lucu...

[apa yang aku fikirkan...]
[next posting tiru cam hata]

szakif said...

SANGAT LAWA AVATAR YANG BARU INI~~~

Anonymous said...

ye...sangat lawa...tapi kena sengetkan kepala dulu baru dapat m'bacanya.ngape yeak??

(dah baik demam? tu ler.main hujan je adik kita ni..)sya

szakif said...

syasya...

ye...sangat lawa...tapi kena sengetkan kepala dulu baru dapat m'bacanya.ngape yeak??
haha... takyah telengkan kepala pun dah boleh bace syasya... haha... memang disengajekan kesengetan itu supaya nampak lebih lawa... kalau macam biasa, klise sangat...

(dah baik demam? tu ler.main hujan je adik kita ni..)sya
the moment i replied this comment, i still got headache. but i dun think it's because of the rain coz saye tak main hujan@terdedah kpd hujan baru2 ni... hm.. ntah la... sistem imun kena diaktifkan la tu, baru ia kembali memainkan peranan...

[apa yang aku fikirkan...]
[tak sabar nak belajar immunology]

Anonymous said...

suka sangat dgn lagu ni..x tau kenapa..tapi lebih unsur nasihat supaya kita x tenggelam dalam feeling dunia yg banyak tipu dunia.
Zaki, cubalah tukar lagu lain, i suggest by KHAFI (khairil+faizal).Sedap gak dia punya senikata..ala..itupun kalau tak M.A.L.E.S (jawa style)sya.

(yg pernah terkena...je, dapat merasainya)

szakif said...

syasya...

suka sangat dgn lagu ni..x tau kenapa..
saye tahu kenape! pasal penyanyinye mawi kan? kan kan kan? haha!

tapi lebih unsur nasihat supaya kita x tenggelam dalam feeling dunia yg banyak tipu dunia.
buleh jugakk la dikataka begitu... bagi saya lagu ni macam lagu pop ballad nasyid la...

Zaki, cubalah tukar lagu lain, i suggest by KHAFI (khairil+faizal).Sedap gak dia punya senikata..
takde file lagu KHAFI dalam simpanan saye... sori...

ala..itupun kalau tak M.A.L.E.S (jawa style)sya.
anyway saye dah tetapkan ape posting seterusnya... it's gonna be a tribute to my mum... a VC..! check it out!

(yg pernah terkena...je, dapat merasainya)
terkena ape ye syasya? kurang jelas...

[apa yang aku fikirkan...]
[tak terkena dan takde kena mengena]

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

URGHHHHHHH!!!!!!!
PERTAMA2NYA AKU KECHEWA HANJENG sbb aku hengat ZAKI yg Nyanyi lagu Kian itu ok!!
ARGHHHHHHHH ARGHHHHHHHHHHHH!!!
KECHEWA AKU MENGHARAPKAN BULAN PURNAMA MENGAMBANG PENUH --> apa kaitan aku pon tatau haha...

Tapi lain kali bubuh suara sendiri bleh?? :D

Owh tapi Zaki... Ko harus tahu satu hakikat...
Tatau ko tau ke tak, tapi aku jua peminat Asmawi :D
Hehehe... Malah Nad jua sama!
Aku dan Nad bersekongkol ngan dirimu dalam hal ni...

Cuma aku ngan Nad berbeza... Sbb dia tgk gambar iklan Maggie Mawi dia rasa nak kiss kisss....
Aku tak sekronik camtuuuuu hahahaha...

Aduh aduhhh lagu Kian ni mmg sangat sedap ok!!
Aku suka sangat... Sbb seswai ngan vokal presentation Mawi yg baik...

Cuma satu komen akhir...
Hendak ku katakan... Zaki kalo POSE dalam gambar MASYA ALLAHHHH!!!
Aku pon Kalah ok!! Hahahaha...
Tapi enjoy tgk gambar2 ko ;)

szakif said...

ihab...

Salam...
salam jua...

URGHHHHHHH!!!!!!!
PERTAMA2NYA AKU KECHEWA HANJENG sbb aku hengat ZAKI yg Nyanyi lagu Kian itu ok!!

maka jangan buat sebarang presumption utk tidak dikecewakan... assume nothing bak kate CSI

ARGHHHHHHHH ARGHHHHHHHHHHHH!!!
KECHEWA AKU MENGHARAPKAN BULAN PURNAMA MENGAMBANG PENUH --> apa kaitan aku pon tatau haha...

ko memang suke merepek kerepek IHAB!!!

Tapi lain kali bubuh suara sendiri bleh?? :D
lain kali ek... kalau ade minus one nye.... tapi tak janji ok~

Owh tapi Zaki... Ko harus tahu satu hakikat...
Tatau ko tau ke tak, tapi aku jua peminat Asmawi :D
Hehehe... Malah Nad jua sama!
Aku dan Nad bersekongkol ngan dirimu dalam hal ni...

muahahahha... aku jua begitu! mari kita wujudkan trio GUBU peminat mawi jua~

Cuma aku ngan Nad berbeza... Sbb dia tgk gambar iklan Maggie Mawi dia rasa nak kiss kisss....
Aku tak sekronik camtuuuuu hahahaha...

aku plak??? hm... tak la sampai sekronik nak cium2 segala....nad sila mempertahankan diri bley..

Aduh aduhhh lagu Kian ni mmg sangat sedap ok!!
Aku suka sangat... Sbb seswai ngan vokal presentation Mawi yg baik...

ade orang kate lagu ni bakal meneruskan kegemilangan ciptaan fauzi marzuki... masalahnye aku tak nampak lagi mase depan lagu ni.. hm~

Cuma satu komen akhir...
Hendak ku katakan... Zaki kalo POSE dalam gambar MASYA ALLAHHHH!!!
Aku pon Kalah ok!! Hahahaha...
Tapi enjoy tgk gambar2 ko ;)

muahahha.... alang2 pose, biar pose maut... tu belum masuk lagi gambar2 yang aku simpan... jangan tak tahu!!!

[apa yang aku fikirkan...]
[takkan semua mende nak didedahkan kan?]

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it spots related rosacea mimi miyagi hardcore vw lupo Adult dvd rental bush Does a spin dryer work Canadian pharmacy affiliate program rosacea australia Saab color code e33

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...