Sunday, May 07, 2006

Aku dan Kucing Aku yang Mengade-ngade...

Amat marah apabila dah naik bosan terperuk depan laptop walhal takde komen terbaru pun! Maka membuat muka marah...

Ni ke namenye camwhoring?

Agak-agak dah bosan surf internet, buka pulak novel... Sambil ditemani kucing aku ~ Inner... Nampak tak ada kaset kakak aku kat situ?~ Sambil mendengar walkman, baca novel Tombiruo Terakhir... Tak sabar nak tahu apa kesudahan watak Ejim.

Kehadiran Inner tak kuundang, tapi tak mengape sebab ia tak mengganggu sangat. Ko duduk diam-diam kat situ. Meh aku amik gambar ko dengan bermaharajalela... HAHAHAHA!!!

Aku baring, dia pun ikut tukar position! Adeh... Kucing kalau dah terlalu manje...

Tak cukup seekor, datang lagi kerabat dia ~ Ayoo namenye...

Yang seekor ni pantang nampak benda bergerak, lagi-lagi jari (kalau menggaru)... Kang mula la dia terkam! Siap dengan kuku-kuku dan gigi taring dia sekali, tu yang tahan tu! Habis tangan aku calar-balar dibuatnye!

Inilah dua beradik kucing yang mengada-ngada nak mampus! Kalau lapar bukan main lagi manje. Kalau dah kenyang, kite panggil haram dia nak menoleh. Derhaka punye kucing!!!!

hm... tak tau nak kate ape dah... sejadah aku jadik mangse..

Species kucing ape yang tidur macam ni? Bukan main demand lagi, tidur atas katil tuannye... Aku tak letak dua ekor ni atas katil ni ok~ mereka datang sendiri lalu melelapkan mata sesuka hati... adeh...

45 comments:

worm said...

camwhoring ek??! best ka kalo boring dok sensorg, then camwhoring satu dunia!! ahaks!! hmmm..sebab tu org bele anjing kot! anjing setia tak macam kucing! huhu~

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

Ya hazab ya kasih ya sayang ya cinta!!
Aku gazet tatau nak kata apa!!
Since when ko start Cam-Whore cam syial ni weh??!!
Ko berjangkit daripada sapa ni!!
Arghhh tidak tidak!!
Zaki pon dah berjangkit wabak epidemik ini!! Hahahaha...

Tapi apa apa pon... Syabas atas gambar2 sempoi ko...
Cuma aku rasa muka marah ko yg menjadi 'penyambut tetamu' itu sangat TIDAK SESWAI!!
Hahahaha...

Chalossss...

p/s: Bleh bela kucheng ke kat UIA??
Awat ISMAT tak bela??!!

Anonymous said...

kesiannya..nampak sangat hang tengah boring yea..dlm masa 2 hari dah buka 2 issue.
(x sabar nak tengok gmbar2 perkahwinan abang Zaki .Pasti b'warna warni)rgds.syasya.

|PrincesSs| said...

aku tau kesudahan tombiruo terakhir..aku dah baca sumer..aku suka ramlee awang murshid..aku x sangka ko suka baca novel..aku rasa hepi ada gak orang baca novel tombiruo..

tau tak sapa bini amaruddin? hehehehehehehehehehe...

comelnyer cina melayu tuh..

Amir Azmi said...

Ini entry manja-manja dengan kucing ker?

szakif said...

kid...

camwhoring ek??! best ka kalo boring dok sensorg, then camwhoring satu dunia!!

every moment is so precious, so tangkap la gambar nye utk menjadi kenang2kenangan....

hmmm..sebab tu org bele anjing kot! anjing setia tak macam kucing! huhu~

dalam kesetiaan anjing tu, ada juga kekurangan... bila basah jangan disentuh, najis! nasib baik kucing bukan najis mughallazoh pasal dua ekor tu asek2 "mandi"!

[apa yang aku fikirkan...]
[kucing aku pembersih]

szakif said...

ihab...

Aku gazet tatau nak kata apa!!
Since when ko start Cam-Whore cam syial ni weh??!!
Ko berjangkit daripada sapa ni!!
Arghhh tidak tidak!!
Zaki pon dah berjangkit wabak epidemik ini!! Hahahaha...


er.... aku tengok blog kid n amirul, dua orang hantu camwhoring ni inspired aku very much! hehe... ini bukan wabak epidemik ok~ tapi pandemik... seluruh dunia!

Tapi apa apa pon... Syabas atas gambar2 sempoi ko...
Cuma aku rasa muka marah ko yg menjadi 'penyambut tetamu' itu sangat TIDAK SESWAI!!
Hahahaha...


KAH KAH KAH!!!!! itu hanya berlakon ok~ tiada kaitan antara yang hidup ataupun yang sikit2 lagi nak nazak~

p/s: Bleh bela kucheng ke kat UIA??
Awat ISMAT tak bela??!!


alo2... sila sedar... aku sekang sedang berenak2kan cuti 3 bulan ok~ sekang aku bukan kat UIA, tapi kat rumah.. gambar2 tu semua gambar bilik aku (selepas dicat baru).. owh.. ismat pun cat lover jugak ke? hm.. baru tahu...

[apa yang aku fikirkan...]
[mata ismat cam mata kucing]

szakif said...

syasya...

kesiannya..nampak sangat hang tengah boring yea..dlm masa 2 hari dah buka 2 issue.

takde la bosan sangat... banyak lagi bahan bacaan nak kena bace...

(x sabar nak tengok gmbar2 perkahwinan abang Zaki .Pasti b'warna warni)

datang la sya.... rumah kan dekat je...

[apa yang aku fikirkan...]
[tengah chat YM ngan arshana]

szakif said...

nad....

aku tau kesudahan tombiruo terakhir..aku dah baca sumer..

jangan cerita lagi! lain kali kite chat YM ye nad... aku dah nak abes bace tombiruo terakhir ni.. sikit je lagi..

aku suka ramlee awang murshid..

aku baru je jatuh suke...

aku x sangka ko suka baca novel..aku rasa hepi ada gak orang baca novel tombiruo..

ni semua salah asmawi dan safwan! diorang yang kenalkan aku ngan novel tulisan ramlee awang murshid...

[apa yang aku fikirkan...]
[ramli = name bapak aku]

szakif said...

cikgu amir...

Ini entry manja-manja dengan kucing ker?

bukan cikgu! terbalik.... kucing yang bermanje2 dengan saye...

[apa yang aku fikirkan...]
[kucing manje best!]

toriq said...

hahaha.. ihab2.. dia bukan kat UIA lah.. hahaha

szakif said...

toriq...

hahaha.. ihab2.. dia bukan kat UIA lah.. hahaha

sila faham~~ maksud toriq di atas adalah sekarang aku masih lagi penuntut UIA, cume sedang bercuti... sebab sekang UIA sedang dalam shortsem walhal aku sebagai pelajar biomedic memang takde sebarang subject ditawarkan... maka berehat2lah selama 3 bulan... adeh... susah betul... lain orang, lain fahamnye kang...

[apa yang aku fikirkan...]
[tang mane suara ihab dalam racau sang khalifah tu?]

fonso zone said...

aku rasa ko yg ngengada..
kucing tu elok je aku tngok..
hahahahahhahahahah..

toriq said...

camner ek ko leh jaga kucing? kan susah dia nak berak sumer..

*tak reti bela pet..

hata05 said...

apakah tombiro terakhir? macam sangat sedey jua ceritanya? hanya minat cerpen konserto terakhir sajor boley? muahaha

tapi terus hentak biskut eisberg wafer atas meja stuju ngan mando muahaha

tapi sila sedar ok bahawa kucing tu sangat comel
aku sngat suka kucing, dan cepat kesian pada kucing2 yang malang spt tak berumah dsbgnya tapi apakan daya, aku punyai hypersensitivity yang tinggi terhadap bulu kucing yang bisa menyebabkan bronchoconstriction pada respiratory tract aku juga menyebabkan the triad allergic rhinitis, conjuntivitis dan bronchitis

szakif said...

mando....

aku rasa ko yg ngengada..
kucing tu elok je aku tngok..
hahahahahhahahahah..


hukeleh.... sekali ko tengok kucing meliuk lentok kat badan aku, baru ko tau camne mengada2nye kucing aku nan dua ekor tu.... hehe... aku ape lagi, agak2 rimas, snap la! hahahahahahahahahah (tiru mando)

[apa yang aku fikirkan...]
[mando batch bape kat sambest?]

szakif said...

toriq...

camner ek ko leh jaga kucing? kan susah dia nak berak sumer..

kucing aku memang dah diajar berak kat luar rumah dari kecik lagi. caranya, mase kecik bila malam aku letak kat luar rumah. senang je... hasilnye, bila malam, walaupun aku kurung kat bilik aku pun, ok je die... tak berak tak kencing.. rekod bersih~

*tak reti bela pet..

hm... tak semua orang minat bela pet... nak reti ni kena dari kecik diajar, i mean orang yang nak membela tu.. aku memang mak aku ajar camne nak bela dan belai kucing... hasilnya aku tak boleh tengok kucing! haha...mak aku lagi kejam... kalau dia suke sangat kat kucing tu, abes dikerjakanya... hahaa... (baik takyah cite ape yang mak aku buat)

[apa yang aku fikirkan...]
[ade tak allele "suka kucing" dalam genetik code?]

szakif said...

hata...

apakah tombiro terakhir? macam sangat sedey jua ceritanya? hanya minat cerpen konserto terakhir sajor boley? muahaha

citer pasal manusia tak berupa manusia... sedey jua... sampai satu part aku hampir melelehkan air mata kaca... malangnya angin sangat kejam menyejatkan air itu... tak sempat nak buat drama sendiri... haha... tapi memang sedey ok~ cite trilogi ini.... i recommend everyone yg blom bace, bace la...

tapi sila sedar ok bahawa kucing tu sangat comel

tak comel aku tak bela! haha... yang tak comel, stok kena export ke pasar la gamaknye! haha... tapi so far takde kucing yang aku bela dari kecik yang tak comel.... makan minum semua cukup aku bagi. gemuk2 semua, unless sakit macam mak kepada kucing nan dua ekor ittew (hah?)

aku sngat suka kucing, dan cepat kesian pada kucing2 yang malang spt tak berumah dsbgnya

same le kiteee... (cam orang perak)

tapi apakan daya, aku punyai hypersensitivity yang tinggi terhadap bulu kucing yang bisa menyebabkan bronchoconstriction pada respiratory tract aku juga menyebabkan the triad allergic rhinitis, conjuntivitis dan bronchitis

sangat kasihan ok~ maka aku akan menciptakan satu drug yang akan memusnahkan alahan itu... boleh buat tajuk research ni!

[apa yang aku fikirkan...]
[researcher vs wartawan kesihatan, mane lagi best?]

Anonymous said...

pi tengok gmbar kucing kat yahoo anda. Kecian dia..sya

szakif said...

syasya...

pi tengok gmbar kucing kat yahoo anda. Kecian dia..sya

kucing tu mati ke? alelele... padahal berlakon je.... bau kasut tu busuk sangat kot?!

[apa yang aku fikirkan...]
[kasut tak busuk]

Anonymous said...

x tau ler...cuba hang buat eskperimen kat Inner @ Ayoo..cuba ler..cuba ler..kui..kui

(sebarang resiko anda tanggung sndiri, termasuk di baling selipar dgn mak anda)sya.

szakif said...

syasya...

x tau ler...cuba hang buat eskperimen kat Inner @ Ayoo..cuba ler..cuba ler..kui..kui

SIMPANG!!!! sayang sangat ok~ dengan kucing nan dua ekor itu + mak die yang kurus amatz pasal sakit manjang...

(sebarang resiko anda tanggung sndiri, termasuk di baling selipar dgn mak anda)sya.

takdok maknenye... stakat selipar ape barang!!! astaghfirullah...

[apa yang aku fikirkan...]
[jangan jadi anak derhaka]

Anonymous said...

em...baguih2 anak yg baik.sya

szakif said...

sya...

em...baguih2 anak yg baik.sya

la... baru tau ke? ekekek...

[apa yang aku fikirkan...]
[redha Allah kat kedua ibu bapa, pasal tu tak studi kat oversea]

|PrincesSs| said...

hahahha...satu lagi kucing ko..ko x tayangkan ke..

bukan dia ada kombinasi cine,india ngan melayu ker..

tp zaki aku setuju kata2 mereka..ko yg ngade2..kekucing tu sumer okeh2 sajor..

sini ada kucing muka penyek yg dibela oleh ramai orang..tp sangat mahal..dan picky dalam makan..lantas aku x suka spesis kucing tersebut..baikla kucing2 kampong kat mesia cam Pak Tam umah nenek aku je..

Mak aku x suka kucing,maka rumah aku x bela kucing.Jgn harap kucing2 ko bley datang mah aku..nnt amster aku mati lak..

hahah panjang nye merepek pepagi nie

|PrincesSs| said...

matilah abang faiz pernah baca satu je novel melayu..tupon yg masuk dalam sukatan pelajaran jer..

wénkt said...

Ramlee Awang Murshid kan penulis tu??

meh wan citer.. wan pernah baca buku ni skali dulu.. tapi lupa pasal apa.. tapi kalau Ramlee Awang Murshid sure la citer pasal bunuh, lepas tu pistol.. then larik larik.. kan kan??

hahah...

szakif said...

nad...

hahahha...satu lagi kucing ko..ko x tayangkan ke..

bukan dia ada kombinasi cine,india ngan melayu ker..


sob sob... yang sekor lagi, sluruh badan itam. namenye Kelly... sob sob.... DAH HILANG!

tp zaki aku setuju kata2 mereka..ko yg ngade2..kekucing tu sumer okeh2 sajor..

adeh... aku silap letak gambar la... tapi memang, kalau part dia lapar, bukan main meliuk lentuk lagi! bila kenyang, haram jadah nak dekat ngan aku! hangon sajor~
FYI, kucing2 tu naik sendiri atas katil tanpe diminte... tak ke ngade2 tu? nak standard, duduk atas katil... tak sedar diri tu haiwan... haha!!! isy, kucing nan dua ekor tu....

Mak aku x suka kucing,maka rumah aku x bela kucing.Jgn harap kucing2 ko bley datang mah aku..nnt amster aku mati lak..

takde nye aku nak bawa kucing aku sampai nun negeri sembilan! haha... takdok pekdah aih...

[apa yang aku fikirkan...]
[kekadang bawa kucing2 tu pi kedai]

szakif said...

nad...

matilah abang faiz pernah baca satu je novel melayu..tupon yg masuk dalam sukatan pelajaran jer..

haha! really faiz? bace la novel melayu... hidup melayu!

[apa yang aku fikirkan...]
[suke cite dalam sukatan SPM dulu]

szakif said...

wan...

Ramlee Awang Murshid kan penulis tu??

yup!

meh wan citer.. wan pernah baca buku ni skali dulu.. tapi lupa pasal apa.. tapi kalau Ramlee Awang Murshid sure la citer pasal bunuh, lepas tu pistol.. then larik larik.. kan kan??

ye betul! so far aku dha bace 4 buku dia, memang ade kaitan ngan bunuh, pistol and lari2 segala... pandai ko... bijak bijak...

[apa yang aku fikirkan...]
[macam cite cliche hindustan plak ade pistol lari segala]

SyafiqSygKamu said...

ayoo...sangat coincident lagik ok! laptop ko sama seperti ku jua...!
tak suka!!!!

Kaset tu "kakak" ko nyanyi ke?(sambil menyinsing lengan baju)...

szakif said...

syafiq...

ayoo...sangat coincident lagik ok! laptop ko sama seperti ku jua...!
tak suka!!!!


ape nak buat... coincidence ni bukan mnde yang kite rancang, ALLAH jua yang menentukan kecoincidencean itu...
ko yang tiru beli laptop cam akunye ok~ sila sedar~ haha..

Kaset tu "kakak" ko nyanyi ke?(sambil menyinsing lengan baju)...

alo2... itu memang kakak siti aku ok~ sila jangan nak merampas kakak aku itu~ sila kembali kepada kakak ko nan orang sarawak itu.. dayang nurfaizah~ haha... aritu syafiqsitusanasini, sekang syafiqsayangkamu puleeekk.. anyway dayang is a good singer after all...

[apa yang aku fikirkan...]
[takleh dengar lagu seandainya masih ada cinta yang berhantu itu]

SyafiqSituSanaSini said...

Zaki
ko yang tiru beli laptop cam akunye ok~ sila sedar~ haha..

Ah!aku tak pedulik!!!aku beli kat UK!ko beli kat Mesia!!!!!

~ sila kembali kepada kakak ko nan orang sarawak itu.. dayang nurfaizah~ haha... aritu syafiqsitusanasini, sekang syafiqsayangkamu puleeekk..

Ahhh sekali lagi!sekati aku ler nak pakai nama apa - apa pun SyafiqSygKamu ke SyafiqSituSanaSini ker :p...lagikpun Malaysia kan demokrasi, berhak bersuara dan memilih..... Sememangnya aku tidak meminati dayang, hanya meminati Syafiq Syg Kamu dan Erti Hidup sajer....tapi yg plg penting.... aku adalah kipas susah mati Siti Nurhaliza ok!!!!!! :)

[takleh dengar lagu seandainya masih ada cinta yang berhantu itu]

Seandainya masih ada cinta lagi...
aku pun dah lupa....sambungkan zaki......ngeh...ngeh....

szakif said...

syafiq...

Ah!aku tak pedulik!!!aku beli kat UK!ko beli kat Mesia!!!!!

takut ok~ syafiq marah ngan aku... c( ;

Ahhh sekali lagi!sekati aku ler nak pakai nama apa - apa pun SyafiqSygKamu ke SyafiqSituSanaSini ker :p...lagikpun Malaysia kan demokrasi, berhak bersuara dan memilih..... Sememangnya aku tidak meminati dayang, hanya meminati Syafiq Syg Kamu dan Erti Hidup sajer....tapi yg plg penting.... aku adalah kipas susah mati Siti Nurhaliza ok!!!!!! :)

sile la menggunakan name ape jua... asalkan takde orang menyamar gune name ko sudah... syafiq, kalau taknak bukak blog pun takpe, tapi register kat blogger.com. bukak account. nanti boleh bagi komen menggunakan name yang diregister itu... takkan ade kes menyalahgunakan name~ sangat secure~

amik ko lirik lagu dayang:

Seandainya Masih Ada Cinta

Usah kau berpura
Di sebalik kata
Kerana ku tahu siapa diriku

Tak perlu merayu
Dengan pujukanmu
Biarkanlah saja semuanya pergi

Cukuplah sekali
Kau menghiris hati
Menghancurkan kasih
Yang telah lama terbina

Seandainya masih
Ada cinta lagi
Lupakan oh sayang
Hasrat dan perasaanmu

( korus 1 )
Rindu nan membara
Nyala dan membelai jiwa
Tiada berteman
Sepinya berpanjangan

( korus 2 )
Resah dan gelora
Jadi sahabat derita
Berakhirlah sandiwara
Kisah dusta dan dilema
Pintaku semoga kau sedar
Kesilapanmu

Kini hanya duka
Bersulamkan pasrah
Titis airmata
Tak lagi bererti

Namun di hatiku
Terukir namamu
Menjadi memori
Kekalnya abadi


search sajor, terus dapat... haha!

[apa yang aku fikirkan...]
[dayang masuk one in a million]

SyafiqSygKamu said...

zaki
... syafiq, kalau taknak bukak blog pun takpe, tapi register kat blogger.com.

tu yg malas tu...nak kene register bagai...

Mak aih...aku srh ko sambong beberapa kerat jer...ni sampai satu lirik ko copy n paste kan...
kata elergi sepi dengar lagu tu...
hah...tak elergi sepi la tu namanyer....

szakif said...

syafiq...

tu yg malas tu...nak kene register bagai...

alah.. sekali sajor... ko register frenster boleh plak? zipzasss ok~

Mak aih...aku srh ko sambong beberapa kerat jer...ni sampai satu lirik ko copy n paste kan...

bukan susah sangat pun....

kata elergi sepi dengar lagu tu...
hah...tak elergi sepi la tu namanyer....


aku hanya terkenang peristiwa lalu ok~ bila dengar lagu tu... kuat kaitannya ngan kehidupan kat sambest dulu pasal lagu tu kluar mase aku kat sambest...

[apa yang aku fikirkan...]
[ade banyak lagu yg sangat2 menggamit kenangan silam]

SyafiqSygKamu said...

zaki
alah.. sekali sajor... ko register frenster boleh plak? zipzasss ok~

Frenster aku dah lame main ok!dh 3 thn ok!Register blog tu kendian lah...btw,aku adalah seorang yg sgt cerewet dlm banyak hal kecuali MAKAN...hahaha...

aku hanya terkenang peristiwa lalu ok~ bila dengar lagu tu... kuat kaitannya ngan kehidupan kat sambest dulu pasal lagu tu kluar mase aku kat sambest...

apa yg aku fikirkan...errrmm.....


[ade banyak lagu yg sangat2 menggamit kenangan silam]

mesti ko ni MAT J, kan?kan?....

szakif said...

syafiq...

Frenster aku dah lame main ok!dh 3 thn ok!Register blog tu kendian lah...btw,aku adalah seorang yg sgt cerewet dlm banyak hal kecuali MAKAN...hahaha...
tiada paksaan syafiq... huii.. pengakuan berani mati ok~ kate diri cerewet. tapi same la ngan aku, bab makan tak cerewet... bedal je sume... hehe..

mesti ko ni MAT J, kan?kan?....
J stands for jiwang rite? well, i have to admit it... yeargh....

[apa yang aku fikirkan...]
[ade member yang cerewet nak mampus! menyampah sangat2!]

|PrincesSs| said...

matilah dia kaunter attack dgn entry berkaitan buku dalam blog dia..hahahha <--merujuk blog hata05

owh kelly dah ilang ker? sian~~

Anonymous said...

UNTUNG C INNER & AYOO..siap landing kat sejadah lagi.

(kecian kat kucing2 t'biar lain..terutama yg kena langgar lari..tentunya tempat mereka d syurga)sya.

szakif said...

nad...

matilah dia kaunter attack dgn entry berkaitan buku dalam blog dia..hahahha <--merujuk blog hata05
dah bace dah entry hata pasal buku segala ni, biase je.... motif ko kata counterattack?

owh kelly dah ilang ker? sian~~
sangat kasihan... malahan KELLY lebih aktif berbanding AYOO~... tibe2 takde je... mangkinkah KELLY dicolek oleh jin memandangkan keadaan bulunya yang hitam legam itu?

[apa yang aku fikirkan...]
[bapak aku paling suke ngan kelly tu]

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

YA ZAKIIII!!!
Terover masyhur ok ko nyer blog ni!
Menyebabkan aku lost dah nak ikut komenan terakhir aku haha...

Jadi aku berenti di sini sajalah jalan2 cari bahan di blog ko ;)

Moga kita ketemu lagi di lain masa ;) Salam permisiiiii

szakif said...

ihab...

Salam...
salam utk kali keempatnya hari ni.. :D

YA ZAKIIII!!!
Terover masyhur ok ko nyer blog ni!
Menyebabkan aku lost dah nak ikut komenan terakhir aku haha...

takpe ihab... ko kan sibuk ngan stdui ko... kupaham jua~

Jadi aku berenti di sini sajalah jalan2 cari bahan di blog ko ;)
ke jari tu dah cramp? muahaha...

Moga kita ketemu lagi di lain masa ;) Salam permisiiiii
trimas kerana singgah jua ko ke sini.~ trimas trimas~ muah muah muah muah! brokeback mountain ok~

[apa yang aku fikirkan...]
[kesian ihab omel panjang2]

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it celebs shaved pussies klonopin vs xanax diet phentermine pill yasmin boran orian gingham flowers kitchen area rug curry Free distance education degrees Sweet dreams of rythme and dancing http://www.allegra-9.info/internet-casino.html Weight gain with paxil cr Cheap video cards allentown what is phentermine missoula online advertising zoloft and libido us sales tax Britney sex comics zoloft while nurse High quality waterbed rail caps

Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Manufacturer of barcode readers Cheap twin mattress http://www.tennis-clipart.info/lamictal-side-affect.html Blood pressure after stroke French porn star

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...