Wednesday, April 08, 2009

Siri Membebel sebelum Grad

Dalam baki hari-hari yang ada, sebelum sedikit demi sedikit kamu, junior-junior yang disayangi meninggalkan aku pulang ke kampung halaman masing-masing, aku nak meninggalkan pesanan-pesanan yang mungkin berguna untuk kamu. Bukan bermakna aku terlalu bagus, malah mungkin bermakna aku terkilan tidak mengikut pesanan-pesanan itu sedari awal langkah aku mencecah bumi Gombak dulu. Tahu-tahu sudah empat tahun dan kini aku hampir meninggalkan bumi UIA.

Banyak perkara yang sudah aku buat, tapi banyak lagi yang tidak aku buat.

Nantikan siri membebel ini. Ia akan terbit setiap hari insya Allah hingga 18 April, yang juga menandakan hari terakhir semester ini.

Aku harap kamu akan dapat manfaat daripada apa yang akan kamu baca. Ia mungkin berbunyi tipikal dan cliche, tapi jadikanlah ia sebagai peringatan.

Jangan lihat siapa yang menulis, tapi lihat apa yang ditulis.

22 comments:

Jepah said...

owh zaki... sedey lak aku baca entri ini..
xpe2... aku xkan pulang awal...
bukaknkah kita belum ke santai bersama-sama? hahahahha...

Szakif said...

jepah...

sedey eh jepah? ingatkan ko hati keras :P

santai? set!

Liyana said...

jepah ni kalau bab makan...
*sila sambung sendiri...

ada siri membebel ye...
baru aku teringat...
ko tak habis lagi membebel kat aku...
takpelah, aku tunggu siri membebel dari ko...
mana tau ada yang memang kena dengan aku...

Szakif said...

liyana...

meh aku sambung
...memang dia suka belanja orang. he~ kan jepah kan?

tunggu eh. nanti aku tulis sikit2. sehari satu point. tak nak banyak2. nanti korang muntah plak bace. ngeee :D

intan.dayana said...

wah~bermula la episOde sedey kite..apsal la cpt sgt kO grad kan..haish~!

Szakif said...

intan...

time flies :D

shamel said...

Oh..bebelan Zaki. ku tunggu2. Btw..ade seorang lecturer sciences perempuan (yg bercakap dgn british slang yang sedap) jd invigilator kat exam hall smlm. Aku terkejut sbb muka hampir same dgn kamu! Huh..related je?

shamel said...

"related je?"..

err..maksud aku, related ke?

Szakif said...

shamel...

ko suka ek bace bebelan orang? huhu~

btw, sila bace di sini: http://szakif.blogspot.com/2008/08/alleged-siblings.html. ko bukanlah orang pertama yang mengatakan kami macam adek beradek. hehe~ kami memang bukan adek beradek. hehehe~

ade iras2 eh kami nih?

Szakif said...

shamel...

noted :)

intan.dayana said...

aku nk jd dOraemOn bule..??suh mase brenti..hiks~!

Szakif said...

intan.

t a k b o l e y

intan.dayana said...

huwaaaaaa!!!!!!!!!!
nape xbg aku jd dOraemOn plak..??
kan ciri2 da ade..
bule la...
nk suh mase brenti..
pastu suh kembali pd zaman aku kanak2..
mesti sgt srOnOk...
wah~!
best nye..

Szakif said...

intan...

isk. tak ke macam kufur nikmat tu? Allah dah bagi umur yang panjang kat kita, tibe2 nak kembali ke waktu kecil pula. apa pula jadinya kalo selamanya kecik? retarded tu. huhu~ syukur la kita sihat dan dipanjangkan umur sehingga sekarang.

he~

tazkirah plak :)

As said...

an end
which will determine for a new start

a-l-l-t-h-e-b-e-s-t

with my prayers

Hayati Hanuni Halin said...

incik zaki,
can u give ur sincere opinion regarding to my latest entry bout my fren tu......
hmmm...

is there's eni differences btween men and women...?

RuBy said...

Alamak..
zaki nak bebel la..
fuyoo~..

Szakif said...

as..

thanks.. amin :)

Szakif said...

HHH...

sudah :)

Szakif said...

ruby...

sila takot ok~ ahaha~

intan.dayana said...

ok..zaki pakai sOngkOk mcm aritu..baek ustaz..

Szakif said...

intan...

a'ah.. aku kan banyak topeng :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...