Saturday, October 04, 2008

STBB Raya Version


“Itu kuih jagung la”
“Bukan”
“Cuba tengok betol-betol, renung elok-elok”
“Baik. Auuumm”
“Aku suruh ko tengok renung, bukan suruh ngap!” - Makcik

“Mana Zaki nya?”
“Tu kat dapur”
“Wah! Jadi anak dara ke?” – Sedara sebelah mak

“Anak dara dah siap masak?”
“Dah~” – Szakif

“Mana Zaki nya?”
“Tu kat dapur”
“Wah! Macam dah tak lama lagi nak dapat menantu je emaknya?” – Sepupu

“Makwenya tak datang, Ki?”
“Apa makwe-makwe? Saya single lagi la” – Szakif

“Mana bakalnya, Ki?”
“Jauh”
“Mana?”
“Australia” – Szakif

“Sampai bila nak sorok makwenye, Ki?”
“Sampai dia nak keluar” – Szakif

“Ni anak sapa ni? (Danial)”
“Anak aku”
“Bila ko kawen? Tak tahu pun?”
“Aku kawen lari la!”
Statement paling tak boleh blaaa...
"Sekejap lagi kita nak bermaaf-maafan kan? Meh aku bagi STBB
banyak-banyak"
Ok. Bohong. Itu rekaan.

14 comments:

Jepah said...

btol ke STBB ko zaki??? =p

~ aRe^cHa ~ said...

by the time we reach 20++ people keep on asking the same question over and over again:

"ko bile lagik?"

"wargh..rajinnya..dah leh jadik bini orang nih"

"bile majlisnya?"

"dah leh kawin dah nih"

and i have 3 kinds of answer to all the questions:

"nak kawin kene ada perkara. 1) kene ada duit. 2) kene ada boifren. dua2 tuh saya takde."

"bile ko dah ada anak 2 nnt aku bg kad yer"

"lorh...aku tggu ko carikkan utk aku"

this is the typical topic rise during Raya.

nurilahi said...

true enuf~

szakif said...

jepah..

yang last jer bohong. huhu~

szakif said...

are cha..

aku suka cara ko balas yang nombor 2 tuh.. comel! haha~

szakif said...

as..

mane satu yang betol? :P

KnowLee said...

Nanti akak buat entry STBB pasal org suruh akak kawin, tanya akak bila nak kawin, etc etc etc pasal kawin. Haiyaaaa...penat nak jwb.

nurilahi said...

sume..aha!

Jepah said...

tp kan zaki... ko da besr pnjang... mmg sure la soalan2 mcm tu di tujukan kat ko...

aku yg masih kanak2 ribena pun da kene tnye soalan2 mcm tu... huhuhuhu

szakif said...

knowlee..

da buat habaq k~ tak sabaq nak bace~ :D

szakif said...

as..

owh~

szakif said...

jepah..

perasan muda ke ok~?

haha...

slacker said...

yeah...
tak bole blah bile umo 21thn pn ade org suruh..
'bile doa2 tu...doala jodoh cepat smpai jugak..'


adeih..

szakif said...

slackerz..

aku, aminkan je~ huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...