Thursday, October 23, 2008

Please Pay


I sell buns.

I do gain some profits but not as much as expected.

If I know who don't pay (a.k.a. steal), I'll _________ (please fill in the blank with the most cruel thing you have ever wanted to do)

24 comments:

Jepah said...

let me be the 1st one... tgh xde mud ni... (dlm BM ye...)

TANGKAP. IKAT KAT POKOK YG BANYAK KERENGGA. TANGGALKAN BAJU N SELUAR(18 XX). BUNUH!!!!!!!!

szakif said...

jepah...

die die die!!

hehe~

Jepah said...

itu untuk laki... kalu pompuan, ade care yg lebih kejam...
xsesuai di tulis di cni... huhuhu

szakif said...

jepah~

gtau je.. ni bukan blog nabil.. haha!

KnowLee said...

Hehe...sarcastic la ayat tu zaki: ni bukan blog nabil. Hehe~

Heee...akak anti betul ngan pencuri nih. Roti harga tak sampai rm2 pun tanak bayar. Kalo takde duit jgn la beli. Bengong tul!

Haramkan aje apa yg diorang makan sampai diorg bayar balik. Selagi tak bayar, tanggung la sampai anak cucu cicit piut sumer nnt.

szakif said...

knowlee...

ketara akak dah bace blog nabil.. huhu :p

sebenarnya, saya masih lagi beri masa kepada orang2 yang tak bayar sampai hujung sem ni. itu notis kedua. notis ketiga akan lebih kasar lagi bunyinya kalo saya maseh tak untung sebagaimana yang sepatutnya..

ILA said...

Biasanya akka buat mcm ni..
1)send 1st reminder
2) 2nd reminder
3) final reminder..kalau degil gakk
4) send legal action orr..kalau nak lebih buassss...
5) Send debt collector..yg muka mcm penyangak tuuu @ yg lebih senang di panggil as ALONG!!!

tapi kannnn...
HALAL KAN JE LAHHHH...
ZAKIKAN BUDAK YG BAIK:D

Aminnnn...pssttt..kita kan masih di bulan Syawal;)

ILA said...

harap di maaf...
cara akak di bawah..hanya sesuai utk sesebuah organisasi & bukan utk business perseorangan.

adakah kau dah berdepan dgn 'budak2' tu semua????

mehh..ler tunjuk kat sini..rupa roti yg di jual

Jepah said...

nk aku nyatakan di sini???
ehem2...
r_g_l.... b_n_h.... cincang2... bakar.... abu cmpak kat laut...
muahahahaha....

szakif said...

kak ila~

amboi~ itu professional sangat tu~ huhu...

mana saya tak hangen. saye cuma dapat 1/3 drpd keuntungan yang sepatutnya!

hangen!

szakif said...

kak ila lagi~

pasal saye tak tahu sape orangnya la susah saya nak tuntut~ tambah2 hangen.. duh~

szakif said...

jepah...

haha!

KILL KILL DIE DIE....

Jagatraya said...

haha..Tknak bayar..

szakif said...

jagatraya...

jentik perut ko kang!

Tuan Caracol said...

Kehadapan adik zaki yang ditinggalkan di belakang. (actually depan dan belakang tu depend dan interchangable, ikut mana arah kita berada)...hehehhehe

sila banyak bersabar.
kami dulu kami halalkan ajer...sebab alhamdulillah perolehan agak boleh tahan.

merosot sangat ker pendapatan??

kalu segan, bley luahkan masalah adik pada abang ya.
TQ

szakif said...

pojan..

T_T

baek abang!

KnowLee said...

Pojan, poyo bunyi!

Zaki, mmg akak baca sgt blog nabil.

Kes camni mana leh halalkan aje. Kita dah bersusah payah buat keje, diorg senang2 aje nak amik free.

Tak baik la camtu. Kata org Islam, kena la tau hukum hakam. Hukum benda camni bukannya kena blaja agama tinggi2 pun.

szakif said...

knowlee...

erm.. maksud akak, "haramkan" kan? :D

hm~ manusia mudah lupa. dia bukan ingat dia menganut agama apa agaknya masa buat pe'el tu~ adoi~

KnowLee said...

Ye, kalo akak, haramkan aje. Kita nak susah payah pening kepala nak cari diorg, diorg tetap lari. So better haramkan aje n pandai-pandai la diorang nak jawab kat Padang Mahsyar nanti. Akak fikir camtu je.

szakif said...

knowlee..

takpe2.. saye ade plan lain. tapi cadangan akak tu akan dilaksanakan jugak la kalo tak menjadi gak plan saye nih~

siap korang! :P

alif zai mim ra said...

u jual ke? pdn la nmpk hari tu bwk bekas bun. muke msm lak tu. xpe2..sbr la ye.

p/s: bun tu leh jual kt rc. ltk kt pantry. ;)

szakif said...

azmar..

ah! aku sangat tak pandai menyembunyikan muka yang sedih. huhu~

maybe next sem aku akan consider to sell there.. :D

Trini said...

halalkan jela, nk wt cne bukn dpt tgkap pun org yg curik. lau dpt tgkp pun dpt blik ke buns yg dicurik. lau dpt blik pun nk jual blik ke buns tu. lau nk jual blik pun, nk ke org bg org laen mkn yg da dicurik tu pulak. in a nutshell, halalkn jelah.

szakif said...

trini...

considering usaha2 yang aku dah lakukan untuk memastikan diorang tak buat pe'el, tapi maseh buat gak, nope. that's it. biar Allah yang tentukan yang terbaik untuk mereka :D

thanks tau :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...