Monday, October 20, 2008

Aizat - Sahabat



My performance during the dinner. A very immature one. Never mind the pitching, especially the harmony part. We were everywhere. Haha.. But mind the content of the lyrics. We meant what we sing.

Lirik lagu
Aizat - Sahabat

Sahabat… mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat… ingatlah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat… aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Chorus:
Aku di sini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Thanks to Nizam and Tsu-Koon for making the performance a memorable one (for me at least :P) and not to forget to the talented female guitarist, Nabilah. I think this performance is better than last year's Aku Tanpa Cintamu.

Erm... Aku rasa gaya aku macam Nubhan la masa nyanyi lagu ni. Padahal lagu Aizat. :P

22 comments:

ILA said...

Zaki bawa lagu ni time diner ke??
tak sangka lerrr...cos lagu ni mempunyai rating yg agak lama dlm blog akak;)
tapi lagi tak sangggggkaaaa!!!
cos skrang ni speaker kat pc ofis akak tak lehhh idupppp...huh!!

ILA said...

ahaaaaa.....tak yahhh..refreshhh!!
tapi akak dtg sini balik utk kali k-2 di pagi ini..;)

amacam dgn projek belimbing tuuu??

szakif said...

kak ila~

saya tahu akak suka lagu ni.. tu yang soh akak refresh tu~

nanti balik rumah pasang speaker kuat2 eh. huhu~

szakif said...

kak ila~

pasal projek tu, sepatutnya start hari ni.. tapi member ade yang tak balik lagi la pulak~ tengok ah camne~

KnowLee said...

Dua tahun berturut turut jadi performer. Syabas!

szakif said...

knowlee...

yang tahun ni sebenarnye menggantikan si tsu koon tu~ tibe2 dia demam dan hilang suara... malam dinner naseb baek ade suara sikit~ heh.. kesian sukun...

Jepah said...

patut la ribut petir mlm ari tu...
ko nyanyi rupenye.... =p

szakif said...

jepah~

la.. yeke ribut petir... aku tak sedar plak. dalam dewan tu memang tak nampak dunia luar.. hek~

:: !zyan :: said...

woho..berbakat rupenyer zaki ni.

lagu tu mmg meaningful kan...hmm rindu nyer kat sahabat2-ku..

aSma' Soleha said...

huahee~ zaki.. kalo da gantikan cekgu liyas, bek ko jangan bagi die nek atas.. malam tu ak tapis2 suare.. mana suara nizam?.. haaa.. ade2, ak dengar.. mana suara ko? alah tak payah tapis memang da jelas.. mana suara cekgu liyas.. eh? mana ni.. cuba tapis lagi gegendang tlinge.. memang tak dengo!! nasib bek lagu ke 2 tu dia yang nyanyi.. kalo tak ak macam nak jemput dia turun bawah jek.. ngehehe

szakif said...

izyan...

takde la kak~ biase2 je. nyanyi pun berterabur~ hu~

szakif said...

asma'

amboi.. ape jenis tapis ko gune nih? he~ tapis air kah?

takmo la bagi sukun turun pasal kalo tak kerana dia, aku tak nyanyi malam tu.. ade la dengar suara sukun. dengar mase 2:35..

KnowLee said...

Errr...sukun tu sapa?
Ala...suara zaki ok je apa.
Cuma kena praktis lebih skit utk high pitch.
Kena kuar suara dr perut.
Cewahhh!
(cam aku ni terer nyanyi je.)

szakif said...

knowlee...

dia yang pakai baju melayu dalam video tu~ tu la sukun...

thanks kak.. pasal tu la aya tak jadi penyanyi, tapi jadi pelajar biomed jerk~ nuahahaha~

jennyto said...

haha...terer rupenye!

cayalah!! --> utk Nubhan!

szakif said...

terer ape nye~ tereris ade la~ heh

kasi gegarrrr itu MS garden hotel! hehe~

Jepah said...

mmg ribut petir la...

Admin said...

jepah..


tapi nape bile prog da habis aku kuar drpd hotel cam terang benderang je malam tu~ awan dan langit kat atas nun cam berkilau2an je.. hu~

ko masuk dunia mane ni jepah~

meh balik ke dunia realiti. haish~ :P

Jepah said...

hujan time zaki nyanyi je... lepas tu ok balik... =p

szakif said...

jepah...

la~ ye ke~ cepat nau keringnye ye~ :P

melodi hati said...

Wah..ada bakat terpendam eh? hehe.. rasa rugi pula tak dtg AGD.. :)
Mesti bergegar MS Garden Hotel tu bila terdengar suara yang lunak bak buluh perindu tu..hee.. Sorry.lmbt wish birthday.. Happy belated birthday!

szakif said...

melodi hati..

tak terpndam dh~ dah habes dedah kat orang dah~ :p

thanks for the wish ya! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...