Tuesday, October 21, 2008

Angklung Performance in AGD





Yes. I was on the stage twice.

One for the singing, and earlier to that was this angklung performance. It was a debut for such performance in IIUM Kuantan Campus and we were proud to perform it in Kuantan.

From what I've been informed, the Kulliyyah of Science will buy a set of angklung which costs about RM10,000 for the students' cultural activity in the kulliyyah. Wow, that's great! During the performance, I could see the smiling face and eyes of the Deputy Dean of Student Affairs of the kulliyyah. That would be a good start for angklung in Kuantan, I think.

But let's wait until that becomes true in the first hand. Who knows, maybe Angklung Club will be established here in the future?

Playing angklung is not just like shaking it uncoordinatedly. You need intensive trainings with other members of the group and through the trainings, you'll gain a lot of things and most surely, you'll know your friends and teammates more. Don't you agree, members of Angklung Club IIUM Gombak?

Hey, let's shake the angklungs, and shake the IIUM Kuantan Campus!

Kasi gegarrr!!!

18 comments:

KnowLee said...

Cakap kat bakal committee next AGD, jemput Capoeira la plak perform.
Huahuahua~
Diversity of culture... =D

azuwachan said...

hmm.. ini la rupenye misi korang yek?? bagus, bagus. semoga berjaya diucapkan =)
The thing is I'm moving out from uia this semester, but I still hope to go to Kuantan and perform with you guys.
But surely I'm gonna miss angklung for life, huhu~ sedey lak nak tinggalkan angklung..

szakif said...

knowlee..

camtak sesuai.. apa kata kalo perform capoeira mase next cultural night. saya dengar ade orang nak apply jadi PM nye. sapa, tak tahu. huhu~ :p

szakif said...

wawa..

la.. ko dah nak grad ke sem ni? tapi nanti convo same2 kan? yey! bleh amik gambar same2! huhu~

yup. ni la misi kitorang, should i say. tapi yang semangatnya si jay and safwan. huhu~

ILA said...

Aikkk...akak mcelah japppp!!
Wawa dah nak grade???
ngape zaki lambat lagi..
errr..korang tak sama tahun ke masuk???

hmmm..rasa2nya..one of u ada explain kat akak sebelum ni..tapi tak cukup clear..:(

szakif said...

kak ila..

yup.. tu la pasal. baru tahu wawa dah nak grad.

eh wawa. ko 042 eh? jelaskan sket kat kak ila tuh~ ke ko buat 3 tahun setengah?

KnowLee said...

Owh. Ye tak ye jgk. Cultural night ada.
Apa lagi, suggest la kat bakal PM cultural night tu.
Baru la best!

szakif said...

knowlee...

sapa PM tu, tak tahu... eheem..~

azuwachan said...

kepada kak ila,
saye 043??? tp saye buat 3 thn setengah ajek :)
zaki buat 4 thn kan? tu la sbb dia lmbt cket, tp grad sesama 2009 ni.
so jgn lupa bunga sedozen utk seorang, betol tak zaki??? ngeehehe...
ops.. jgn lupa janji kak ila nak belanja kitorang pizza lagik yek!! ahaks!! =P

szakif said...

wawa..

ko sangat betol! hehe~ kak ila kena belanja pizza lagi.. hehe..

so kak ila da de jawapannya kan? :D

leka said...

suke gamelan lagi =]

azuwachan said...

lepas tgk vid korang ni, (td tak tgk lagi, sbb kt lab, so tak dgr) mmg aku rasa terharu dgn semangat korang, terharu sgt!! korang buatkan aku terkenang masa aku masuk angklung mula2 dulu.
mmg for sure aku akn rindukan angklung lepas ni. kalo ade rezki akn ku datang jugak ke kuantan tgk progress korang, Insya Allah. Keep it up guys!! krm slm kat jay jgk.

KnowLee said...

Aaa...ayat 'tak tahu' tu sounds fishy la. 8)

szakif said...

leka..

:D

masing2 ade minat masing2.. :D

but give it a try~

szakif said...

wawa...

salam sudah disampaikan kepada j :D

ko nak turun kuantan cakap eh.. kot2 la kitorang leh sediakan hotel utk ko ke, ko stay mahallah kitorang ke~ muahaha~ larrrriiiikkk..

terharu dengan kekaguman ko terhadap kitorang T_T

szakif said...

knowlee...

tengok ah cane~ :P

myadlan said...

wah. ko memang ske glamer eh..
ala.. takde pn pegi diner2 sem ni..
takpe. tahun dpn ada dinner pre-grad..

szakif said...

adlan...

glamer ke? ntah.. :P
aku tahu, kaed kalo buat dinner mesti lagi gempak. serius!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...