Thursday, July 24, 2008

Time for Myself

This picture was not edited by any graphic software.

Writing lab report mode. 10 am

Trooot troooot....

SMS: Zaki, pe ref no untuk stall iquest?

*reply

Not long after that...

Trooot troooot....

SMS: Zaki, about almanac SCIENCESS, when it'l be done?

*reply

Krrriiiiing krrriiiingg...

Caller: Hello Zaki. Akak maintenance ni. Zaki ada isi borang book venue untuk jamuan kan? Zaki kena isi satu lagi borang ni.
Szakif: Ok. Petang nanti saya datang office.

2.30 pm. On the way to the office, a mate called me.

Mate: Zaki, your FYP title has to be changed. We got problem with the previous one.
Szakif: Owh really? Why?
Mate: Bla bla bla....

Then I went to the office to fill in the required form.

3.00 pm. Lab session. Continued until 5.30 pm. *tired

Get back to room. Suddenly...

Duuum duumm...

[RAdawiyah] Zaki, hawa suruh uruskan lockos WacKOS
[az_zakingompol] tau2. aritu haris ade bagitahu aku soh buat gak
[RAdawiyah] da tu nak wat pe nih?
[az_zakingompol] ok cani... *bla bla bla*

9.30 pm. Owh. Time to go to IQUEST meeting. Meeting continues until 3 hours later.

12.30 am. Lab report was still not finished.

Suddenly...

Fahmi: Hey. Baru balik daripada meeting ke?
Szakif: Yup. Lab report tak siap lagi ni. Due esok.
Fahmi: Hey, man. You should spend some time for yourself.
Szakif: Thanks, but I enjoy being busy.

Suddenly...

Trooot troooot....

SMS: Zaki, nak minta tandatangan secretary IQUEST.

*reply

Trooot troooot again....

SMS: Nitey nitey

*reply

Then, click Mozilla Firefox browser.

>www.blogger.com
>Log In
>New post

Time for Myself

24 comments:

afiq said...

liar.

u increased the gamma

narcissus in denial.

szakif said...

afiq..

can't believe it? nope, you have to. hehe..

want me to send you the actual full picture?

alif zai mim ra said...

serius ori ke?? lawa la..ni msti terlebih cahaya ni.. :D

szakif said...

azmar...

ye dik.. memang ori. tapi pompuan takleh tengok yang ori. lalala~

agaknye kot? aku ni terlebih nurrrr konon2nye.. hu~ :p

azuwachan said...

ape?? terlebih nur?? ko jgn nak pasan ye zaki, heheh..
in Photography, there's a term for this, called overexpose. where the subject was exposed by more light that it should. So I guess you did that, eh?? (even though I'm not sure if you can do it by digital camera. All I know is you can do it with manual camera, the real one)
Kalo betol belanja aku piza sebijik ek!! ^_^

szakif said...

wawa...

erm.. ko hampir tepat. sebenarnye i wasn't really exposed to intensed light source. it was just normal light intensity directed indirectly from the sun through the window. hehehe...

Far said...

x pakai baju ehh..:/..sbb tu gambo jd camtu

szakif said...

far...

hehe... kalau aku kate ye, what would you say?

lalala~

nurilahi said...

Haha, memang time for yourself la. :D

Overexposed juga term yang digunakan dalam bidang radiology ;)

ILA said...

mcm solarize effects jerrr..
wawa..dah ampir betul tuu..
so silalah blanja sekerat piza:p


pasai dialog...
mmg tak paham tahap gaban..bley??

Tuan Caracol said...

http://janganbersedih.blogspot.com/

alif zai mim ra said...

huhu...got my name oso?? dun misinterpret da dialog..me not asking n suruhing..sounded like i'm forcing to..huhu..i'm allergic with dat word.. :((

szakif said...

as...

apakah pula maksud overexposed dalam context radiology plak? meh ah kongsi sesama kat sini :D

szakif said...

kak ila..

isk. dia plak lebey2 :p
akak la yang belanje kitorang pizza. da lama kite tak makan pizza kan wawa? :p

pasal dialog tuh, hehe... maybe yang student2 je paham. sebok student dengan sebok wanita bekerjaya lain bentuknye.. kan as?

szakif said...

pojan..

mak aih.. promo blog semate2?

szakif said...

azmar..

alamak, salah gune perkataan. sori2. tapi maksudnye sampai kot. sori ah kalao terasa, but it was unintentional la kalo hawa terasa cam ayat tu berbunyi memakse. kitorang wat keje tak rase seperti memakse la.. kitorang enjoy.. kan ada? :D

ILA said...

akak x de masalah utk blanja kali yg ke dua (utk wawa) & ke tiga (utk zaki)...
tapi masalahnya...yg kat atas tu bukan gambor akak..
so apa kesssss....tak berkaitan okeyyy

szakif said...

kak ila..

kenyataan ini diambil berat oleh penulis blog:

akak x de masalah utk blanja kali yg ke dua (utk wawa) & ke tiga (utk zaki)...

dan kenyataan ini dipandang sepi oleh penulis blog:

tapi masalahnya...yg kat atas tu bukan gambor akak..
so apa kesssss....tak berkaitan okeyyy


:p

nurilahi said...

Hehe.

Overexposed, dalam bahasa mudah radiology, sinar radiasi dikenakan berlebihan dengan komposisi badan yang hendak diimej, maka penetration berlebihan berlaku.

Menghasilkan imej yang buruk wa teruk kerana semuanya gelap gelita terlebih radiasi.

Sekian.

szakif said...

as..

owh. camtu eh. boleh bayangkan kot. tapi kan, nak tanye, kalau overexposed dengan radiasi, bukan kah boleh menginduce cancer? malah sebenarnye, terdedah kpd radiasi pun da boleh ade possibility kena cancer. kan? apatah lagi jika overexposed. heh.

:: !zyan :: said...

Bro,I used to be on that basket. Ppl keep on saying "spend some time 4 yrself".

Tapi...best sebenarnye being active in society ni. Ms jd student mmg x nampak...tp skrg br terase. Kalau bukan sbb dulu sibuk ke hulu ke hilir dgn file bername "SCIENCESS" atau "Mahallah"...cik izyan tak kan jadi se"kuat" ini..mmg byk belajar. Tp jgn lupe tanggungjwb juga tanggugjwb sbg seorang pelajar (yg perlu tekun belajar) & anak (yg perlu menggembirakan kedua org tua) yer zaki =)

szakif said...

izyan...

inspiring... saye ambil kate2 akak sebagai satu peringatan.

dan itulah juga sebabnye mengapa saya rasa saya tak rugi apa2 dengan apa yang saya sedang buat sekarang.

tenkiu sangat2

nurilahi said...

Dearest Zaki,

overexposed banyak level lak..
And soklan pasal effects of radiation,kang jawab nanti jadi satu entry baru lak kat sini :D

Tapi tiap kali orang pergi x-ray and yang sewaktu dengannya, adalah untuk kesan penyakit kan. Kalo tak buat, nanti lagi teruk tak dapat detect sakit. Thus, you can see here the benefits against risks :D

Lagipun sume well trained radiographers buat, susah yang amat sangat2 nak dapat error overexposed :D Even student radiographers pun won't make that such error ;)

Kalau terjadi error or if nak tau effects of radiation, kena wat entry khas :)

Dun worry be happy

szakif said...

as..

naseb baik la kenal dengan orang yang memang belajar bab radiasi nih. bagus2. buat entry kat blog sendiri k. budak kecik HC PR tuh da sah2 tulis dalam blog dia pasal vit C. huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...