Tuesday, July 22, 2008

They Came to Kuantan Finally!

It was last weekend when my friends from Gombak Campus went to visit us in Kuantan for the first time ever. They were so welcomed and treated like paid visitors till that they don't know what else we were lacking. *extremely exaggerated actually...

Give them an ultimate big applause: Fiza and Syukri!!!

We had fun along he 3-day 2-night events. Laughter and joy all the way colored the days and nights and of course foods united us around a table.

Pictures followed are not chronologically arranged.

Kak Ila... This is my current look ok. Still slim :p

Titian gantung (Hanging bridge) at Panching.

Fiza tried his best not to wet his pants, but obviously he couldn't manage to do it. Huhu...

Jay painted a batik design together with Safwan and what they produced was...

...so amazing like a professional work. Well done guys!

The view at Air Terjun Sungai Pandan, Panching.

Tried to be creative by capturing pictures from bizarre side. Nice uh?

Again...

Yes, the rock was slippery...

What's lacking in this picture eh? It's Yours Truly... He was not really interested to play with streaming water. What he knew was picture, picture and picture...


Maybe now they've known and understood how great Kuantan could be?

Statement of the week:

Jam kat KOM over tau!

12 comments:

luppi said...

OMG! I haven't been to Panching! How could I miss it?! Darn~ Don't have much time left in Kuantan.... And I'd like to go to Berkelah as well....bila nak pegi ni~ huhu

szakif said...

luppi..

wah! nak gi berkelah ke? jom gi dengan aku jom. minggu depan cam ok je.. ke ko da takde minggu depan? isk.. sedey~

ko ni sebenarnye bila nak meninggalkan kuantan nih?

nurilahi said...

nape dengan jam tersebut..?

szakif said...

as..

katenye, kat gombak takde jam sebesar tuh. huhu~ tu je...

Tuan Caracol said...

dulu ko slalu tanya tentang tunag aku kan??/

aku dah wat pendedahan dalam blog aku...insyaAllah

bace jangan tak baca

TQ

szakif said...

pojan..

wah~ baik.. akhirnye secret revealed~ hehe.. da bace da...

ILA said...

wahhh..VERY NICE !!!
Sila jadi pemandu pelancong okeyyy..bila akak dah bersedia k sna;)

wokeyyy...at les u still maintain yr current weight.congrate!!
btw..mcm ne nak slimkan muka tu ekk??? cos i having same problem..

szakif said...

kak ila..

akak nak ke kuantan? settle! cakap je bile, kalo saye free saya akan sedia membawa akak ke mana2 sahaja yang best2 kat kuantan nih. huhu~

macam mane nak slimkan muka? entah la kak. sejak saye tak makan nasi nih, saye tengok bahagian tubuh yang paling susut ialah muka. huhu~ tu yang orang ingat saya terlalu diet sampau tak cukup makan lantas muka jadik cengkung tuh. walhal sebenarnye for some reason muka yang paling susut. huhu.. tapi ok what.. maken hensem plak saye tengok.

LAAAAARRRRIiiiiiikkkkkkKKKKK

fixa said...

korang mmg superb best.....
aku suka gi kuantan...rasa nak tukar coz jer...nak amik medic...hahaha...mampu keh statement aku....
kuantan sgt best bila ada kengkwn mcm korang...
u guys rock....
thanks for everything...especially makan seafud ngan harga tekaan safwan...
hahahaha....

szakif said...

fiza...

ha.. tu ah. jangan ingat dok kat kuantan tak best tau. best~

cepat tukar course. alang2 ko nanti da de degree engineering biotech, ko further plak pure biotech. uahua~

yang bab makan seafood tu memang tak bleh blaaa ok~ ingat kena sampai RM200, rupenye RM160 jerk. pergh.. murah siyot. perut kenyang banget!

harap jangan serik ah ke kuantan lagi k? ajak yang lain2 plak pasti, dan syuk juga sekali. hehe~

nurilahi said...

Seb bek depa tak abaq tangga kat Kuantan tak sebesar tangga firaun depa :D

szakif said...

as..

itu sangat betol~! kalau tak wajib la sume mende diorang nak compare antara gombak dengan kuantan, kan? :p

jom ah propose kat admin UIA kuantan buat tangga lebih besar drpd tangga firaun gombak nun. hu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...