Saturday, July 26, 2008

I Have a Dream...


IIUM. In a class, new semester, new students.

A lecturer enters the class.

"I am your lecturer for this course. Let's start by breaking the ice. I am Dr. Szakif. Graduated from IIUM in 2009 then I further my master here. You sister, your turn now..."

"My name is Nurul Hasya binti Yusri. My blog address is yusdaughter.blogspot.com"

"I great you with Islamic greeting Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. My name is Siti binti Situ. My blog address is nurilahiyyah.blogspot.com"

"Known as Boboy, my true name is Boboy Bobo Al-Khawarizmi ibn Sepuden. My blog address is boboboboy.blogsome.com"

"..... Please visit my blog, dear Dr. Szakif~ It's xx-xy.com"

"..... you won't regret to read creamierstudents.com"

"..... mine is tagihdadah.blogspot.com"

"..... dontbesad.com"

"..... ibnjaed.mujahid.com"

"..... popiabasah.blogspot.com"

"..... www.wauwauchan.blogdrive.com"

"..... er.. I don't write blog"

HAH?!! The whole class is surprised.

36 comments:

Master J said...

my predecessor xde ke =(

szakif said...

jazli..

the story continues...

"... i just continue what i father wrote. it's alittlereminder.blogspot.com"

The class was surprised again.

nurilahi said...

hehe, nice..very nice :D

nice..

nice..

nice..

nice one Dr Szakif ;)

szakif said...

as..

amboi.. banyaknye nice.

tenkiuk

tenkiuk

tenkiuk

tenkiuk

:D

wardahputeh said...

hehe...kelakar

Tuan Caracol said...

erm....ni scene drama mana??

oit, biar aku teka???

maser tu ko jadi training lectrr, pastu student ko budak2 blogger....

bagus2...

nurilahi said...

rasanya bukan tu maksud Dr Szakif..

It is more towards having a generation yang express themselves throuh blog :D

kalo tak exact pun, at least tak salah ;)

szakif said...

wani..

kelakar eh.. dapat tak ape yang tersembunyi di sebalik entry tuh? hu~

szakif said...

pojan..

baik ko bace balik betol2. tengok timeline nye.. eh. i mean, observe bilakah mase yang disebutkan. it's not during doing training lectureship. huhu~

jab. ape eh nak bagi name anak ko? hu~

szakif said...

as..

hehe.. pandai as bace fikiran aku. exactly! but i'd rather say it satu masa nanti, semua orang akan ade blog, so sape2 yang takde blog tu, macam da ketinggalan zaman. tu yang in the end of the story, the class was shocked after knowing ade among them yang tak tulis blog.

will this become true?

:: !zyan :: said...

me thinking...lps era "blog" ini...ape lagi la teknologi yg akan dtg..

szakif said...

izyan..

points taken! betol2... maybe jugak tuh.

after blogging, what's next? right?

(^_^) Lady In Blue (^_^) said...

ade sorg kwn tnya
what does ur story mean
and i xplained
exactly like u stated above
huhu~ terasa diriku bgitu terer
the power of IQ :p
*perasan mode*

szakif said...

lady in blue..

wah! great! ni orang lagi have put the puzzles into one. bagus!

sape kawan ko tuh? ade blog gak tak? hu~

ladyin blue memang terror!

Matematis Muda said...

Err..
aku tak suka entri ni

boleh?

szakif said...

nabil..

ko ade sebab untuk tak suka entri ni.

so, boleh.

:D

alif zai mim ra said...

eh..where's mine? huhu

szakif said...

hawa..

isk. nak jugak ke? hu~

jaed said...

saya di sini mengutuk sekeras-kerasnya artikel dari szakif kerana berunsur perkauman dan menyentuh sensitiviti perut, er silap..

szakif said...

jaed...

kutukan ditepis dengan sekeras2nya kerana isu perut tidak sensitif. perkauman ada, tapi tak sensitif gak. huahua~

Master J said...

oh ada smbungan ke??edit lah ur post then!!apakes smbg citer dlm komen jer..n ltk hawa pny predecessor gak!!

*hehe..backing hawa plak =p*

alif zai mim ra said...

hehe..thnx MJ. i know dat u want ur predecessor so bad so u back up me. lalala~ zaki, i want one. :P

szakif said...

master j..

isk. nak kena ade sambungan dalam satu entry khas kah? akan dipertimbangkan. the story shouldn't just end there.. it's a long story.. fiction to be better-explained. hu~

wah2.. backing hawa nampak? kang slackerz marah~ :p

szakif said...

azmar..

adoi~ sorang lagi nak gak ade predecessor.. huhu~ baik~ agak2 aku ade idea yang best2 lagi aku akan buat entry khas untuk korang 2 orang k~ :D

agak2 nak bagi name ape eh untuk name predecessor jaz n hawa.. matila main letak je name siti binti situ untuk as~ huhua~

nurilahi said...

Tau takpe..haha

szakif said...

as..

as tak marah kan~ lalala~ huhu~

entah2 memang dapat suami soleh bernama situ.. huahua~ ade ke orang name situ~ :p

(^_^) Lady In Blue (^_^) said...

blog?
she jz created one
tanak ketinggalan cam budak yg wat the whole class suprised tu.. =)

p/s: mntap ah sharing moment..kagum aku tgk kt blakang..he~ "TALK TO THE HAND"

szakif said...

fatimah aka ladyinblue...

meh jemput dia ke blog aku nih, jelmakan dirinya~ hehe.. bagus ah korang makin ramai yang bukak blog. isk. adakah "mimpi" aku sememangnya akan jadik nyata?

jab. "cam budak yang wat the whole class suprprised"? siapakah? didn't ring a bell la pulak~

heh.. that TTTH tuh sangat la impromptu. hu~

(^_^) Lady In Blue (^_^) said...

ktorg blogging lama dah
tp kt fs je
haha..cikai x?

weh
tolong jgn bongkar my identity
penat aku wat nickname sket nyer best
hancusss..

szakif said...

ladyinblue..

ow. tableh reveal sape eh. baik. lain kali gune ladyinblue jerk. heh

ow. da lame blogging tapi gune fs je eh? dinasihatkan gune la selain fs. boleh buat macam2. kalo fs agak terhad. takleh nak customize macam2.. huhu~

wahai kawan ladyinblue~ menjelma lah dikau~ huhu~

nurilahi said...

Heh, kat blog as da state die nye fullname already :P

szakif said...

as..

syyyyyy... nanti dia marah :p

hehehe.. ladyinblue~ namamu telah dibocorkan dalam blog orang lain, so rasa bersalah aku telah terpadam dengan automatiknya~ huahua~

alif zai mim ra said...

hehe..hawa pn xtukar pn name ladyinblue..:P

szakif said...

azmar...

LIB!!! cepat marah azmar gakk.. hehe.. dia pun bocorkan name ko gak~ huahua~

dammit said...

Saya takde blog, tapi saya suka baca blog. Tapi saya tak pernah pulak dengar popiabasah.blogspot.com tu?hahaha. nice one!

szakif said...

dammit..

save that for your little one eh.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...