Friday, July 10, 2009

Novel


Cerita satu:

Di tempat kerja aku sekarang, terdapat beberapa penulis novel.

Bos aku penulis novel. Aku dah habis baca novel Ombak Senja tulisannya. Inspiring!

Akak Awet Muda ini pun penulis novel. Produktif pulak tuh. Cemburu aku.

Tak boleh jadi. Aku pun nak juga.


Cerita dua:

Sambil berjalan, aku berkata, "Saya nak mulakan menulis novel la bang!"

Dengan senyum terukir dia menjawab, "Silakan!"


Cerita tiga:

Di dalam bas, memerah idea untuk menulis novel.

Rangka, rangka, rangka. Selepas itu, ini. Kemudian, sesuatu berlaku. Akhirnya... Owh. Best jugak cerita aku ni.

Eh sekejap. Kenapa cerita aku ni macam terlalu aku?

6 comments:

Liyana said...

dah habis baca OS, rajin2lah membaca Transgenesis:Bisikan Rimba bila berkesempatan...
dan untuk novel akak awet muda, aka Kak Izza, aku dah baca 2 novel...
...dan mimpi pun bersatu dengan KDC- Kerana Dia Cinta...
thanks to abang, sebab novel2 tu ada autograph dari Kak Izza...

agak2nye kalau ko tulis novel, ntah2 pseudonym ko mesti ada Szakif kan?
apa2 pun, all the best dalam usaha anda untuk menulis...
silalah merajinkan diri berguru dengan mereka yang anda nyatakan dalam n3 ni...

As said...

wahaha
i cannot help u, but u :P

all the best if you're serious with it. Im done with my own novels and lots of 'cerpen'. hehe.

take care

wardah puteh said...

Wah!

Macam tak percaya!




Selamat menulis. Btw, ada sayembara menulis novel sains fiksyen. Tarikh tutp 31 Ogos ni. Hadiah lumayan.=P

Boleh jadi booster siapkan cepat...

ILA said...

akak ada 5 novel free yg perlu di habiskan baca. SI pemberi buku tu hendak ulasan dari akak (pengerusi kelab alaf 21). bila dah kena paksa begini..so akak turutkan.akhirnya..effect fr this..setiap kali habis baca novel, pastinya termasuk dlm mimpi.Siap akak pgang watak sekali. bila dah sronok baca...mula berangan ler..nak jadi penulis juga..
kehkehhh..khayalnya yg lebih..ulasan yg di kehendaki pun tak siap2 lagi...huhuukkk

__AiN__ said...

tulis novel..
antara percaya dgn x
if u da publish satu..
make sure display kat blog tau..
teringin gak nak bace from guy novelist..
hehehe..
p/s:i da ade cllection women writer so nak try men plak..tp x ramai dapat tarik minat..hehehe..

CikSelampit said...

me wish me can write as well.

me really wish to have me own novel, or maybe short stories.

but me maself tak suka baca novel.

hmmm....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...