Monday, July 27, 2009

I Came with a Decision


Today I went to see the Dean of Kulliyyah of Science and the Head of Department of Biomedical Science to tell them my decision:

I want to withdraw from the Academic Fellowship offer by IIUM

because I have decided that I'm taking the road not taken;

working as a Research Executive in Yayasan Ilmuwan.

It was a hard decision. It was even harder to leave IIUM. But the hardest of all is to break people's heart.

I am very sorry for everyone who has been supportive all these years with me. Thanks for the trust and faith you all have put on me but decision has been made and no turning back.

However, it doesn't mean this is the end of my relationship with IIUM. In fact, working with Yayasan Ilmuwan would encourage me to build up networks with other companies and sectors. And of course IIUM could be one them. Hey, should you need any assistance in services like research, consultancy, training, publication and event management, contact me. Maybe I can help in any possible ways? :)

Wish me all the best with my new life and career.

13 comments:

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

g luck!

zaraa Y. said...

salam...

yeah..i saw u at KOP early in the morning..

Tak sempat tegur sbb kelas da nak mula..

BTW..wish u all the best...

u surely will come again to uia.. :)

take care ya..!

shamel said...

Laa yeke..

Kalau camtu good luck la dgn kerja baru. Ade time nanti jumpe lg. Waaahh!! Mcm rapat bebenor.. Xpe, mane tau, kuasa Tuhan.

wardahputeh said...

Boleh dapat diskaun tak? ^_^

aRiff said...

Fellowship of The Ring...mcm menarik je..

Sarah Othman said...

Salam, hi zaki. dah lame x komen blog ko. ko sehat zaki?

Congrats sbb dpt buat pilihan n sekaligus dpt keje. Happy 4 you:) so, skrg ko sewa umah katne? aku dpt umah kat tmn melati:) alhamdulillah...

Szakif said...

darus..

thanks bro!

Szakif said...

zaraa...

la ye ke.. awat tak jerit "zaki!!" hehe.. pastu aku larikan diri :P

takde2. gurau jek :P

lain kali kalo aku turun kuantan lagi dan kita terserempak, rajin2kanlah menegur2 ye. hu~

insha Allah aku akan sentiasa turun ke Kuantan from time to time. maklumlah adek ramai di sana :)

kalo IPha nak buat program yang jemput kitorang drpd yayasan ilmuwan pun boleh jugak :)

Szakif said...

shamel...

hehe.. tak kesah la rapat ke tak, yang penting jemputan ko betol2 buat aku terharu :)

aku rasa baru sekali yang kita betol2 bersenyuman sesama. kan? dalam masjid pas solat jumaat.

Szakif said...

wardah..

er... tengok ah cane :P

Szakif said...

ariff..

menarik, tapi takde ring :D

Szakif said...

sarah othman..

alhamdulillah sehat. harap ko lebih sehat drpd aku. hehe..

nak cari rumah kat area2 sini memang senang utk perempuan. hangen je aku g 7E tengok iklan asek cari roomate perempuan jek. aku nye urusan mencari rumah tak settle2 lagi. hehe..

Sarah Othman said...

alhamdulillah aku sehat:) tp aku x sure la lbih sehat dr ko atau x.

so skrg ko duduk kat mane? aku crk umah sewa kat mudah.my. byk jgkla iklannye. tp umah yg aku dpt ni umah sedara-mara sendiri..

ko xnak umah kat tmn melati kan? sblm ni kitorang book 2 umah. so yg satu lg ni x jdk. rumah flat 3 blk. sewa rm600..kot2 la ko nak ke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...