Monday, July 31, 2006

Gambar-gambar Family Day

Akhirnya aku terjumpa seseorang yang ada bluetooth device untuk memindahmasuk gambar-gambar daripada henpon aku ke pendrive. Alhamdulillah... Akhirnya juga, kembali segar juga blog ini. Fuh...
Satu perkara yang berjaya aku bongkar, aku boleh hidup tanpa laptop dan internet rupenye! ;p


Photobucket - Video and Image Hosting

Awal pagi. Peserta-peserta daripada kontinjen lain bersarapan.

Photobucket - Video and Image Hosting

Anak-anak buah aku bersarapan. Sejuta penghargaan buat diorang sebab sanggup luangkan masa bermain untuk Caring Club. Korang betul-betul caring la!

Photobucket - Video and Image Hosting
Lihatlah keindahan UIA Gombak yang berlatarbelakangkan bukit bukau.

Photobucket - Video and Image Hosting
Ketua kontinjen pun nak gak melantak! Maunye pengsan aku kat padang tu, tak ke naya?

Photobucket - Video and Image Hosting
Sebelum acara perarakan bermula. Masa ni baru sebahagian yang datang.

Photobucket - Video and Image Hosting
Para jelitawati Caring Club (walaupun 60% bukanlah ahli sebenar... Kui kui...)

Photobucket - Video and Image Hosting
Bertemu Adlan. Cameraman hari tu. Baca la blog dia...

Photobucket - Video and Image Hosting
Walaupun sebenarnya aku mendaftar untuk acara Fear Factor, tetapi disebabkan beberapa orang anak-anak buah aku yang dah daftar dalam acara tarik tali tak datang, aku jadi bidan terjun. Serius! Terima kasih juga kepada Safwan dan Asmawi sebab turut menjadi bidan terjun

Photobucket - Video and Image Hosting
Menarik tali sepenuh hati. First match menang. Second match kalah. Takde rezeki la tu... Takpe... Just nak suka-suka je main. Menang kalah adat pertandingan.

Photobucket - Video and Image Hosting
Meninjau prestasi anak buah dari jauh sambil makan rumput boleh?

Photobucket - Video and Image Hosting
Acara galah panjang yang diwakili geng-geng SCIENCESS sepenuhnya. Haha~ korang memang best la!

Photobucket - Video and Image Hosting
Inilah mereka yang 'world' tapi kalah main galah panjang. Huhu~ Nombor 4 pun jadi la...

Photobucket - Video and Image Hosting
Sebelum memulakan acara Fear Factor. Seawal pusingan kami dah kalah pasal tak jumpa belon yang disorok dalam pasir. Hangin gile! Rasa bersalah pulak pasal it was me who didn't find the balloon. Ni yang nak odah sikit ni, acara tu patutnya dinamakan Explorace rather than Fear Factor!

Photobucket - Video and Image Hosting
Makan tengah hari pulak. Masa ni sebelum kami diserang angin yang begitu kuat.

Photobucket - Video and Image Hosting
Berehat seketika sambil menunggu hujan reda. Sempat la berborak ngan diorang ni. Dan tiba-tiba aku tertanya satu soalan yang sensitif. Apakah soalan itu, biarlah rahsia. Huhu~ Sorry sorry!!!!

Photobucket - Video and Image Hosting
Petang. Radzin (berbaju merah) mewakili Caring Club dalam acara yang hanya disertai Presiden Kelab. Tak sanggup dowh letak muka atas trek pasal nak lekatkan kacang-kacang tu kat muka. Depan orang ramai plak tu. *tengok mereka yang sedang tertonggeng tu.

Photobucket - Video and Image Hosting
Bersama komiti PC Family Day ni. Mamat yang paling kiri adalah blogger gak. Baca la blog dia. Huzaifah namanya. Dia yang nak sangat aku letak gambar dia kat blog ni. Takpe la... member blog punye pasal. (er... jai... Ade nombor Syifa' tak? *tudung oren). Mamat berjersi biru dan merah pulak adalah anak buah aku dalam acara futsal. Nak jugak masuk bingkai~

Korang (refer to anak-anak buah) yang nak add aku kat friendster, sila klik di
sini.

36 comments:

Asya said...

Hmmmm...first!!!!
komen kmudian kira..lambang citer nie dah basi lebih dr seminggu tpi ari nie baru nak timbul gmbar..hehehe

Eh!!! teruskan lah..hidup tanpa tenet!!!teruskan....

|PrincesSs| said...

ahahaha..
promo prenster laks secara x langsung..adoii..

tp motif ko asek bergamba sama pompuan..

dan kelihatan peloh ko menitik2..

<< Jai >> said...

Huhu... szakif! Thanks for the last pic. It was very nice! Wow... boleh tahan jugak aku posing! By the way, the girl with the orange tudung is my assistant. Comel gitu... Her name is Zaza. Budak Caring Club jugak. But not so active, just like you. ;)

Nak nombor dia? Sorry.. she just lost her handphone. She already buy a new one.. but i don't know her new number, and i don't want to know.

(Ada conflict dalaman sikit masa aku kerje dgn dia)

Want to know something nice about her? Dia ni memang peramah, give her full commitment when she started to work! Hoho... jeles aku sebab dia ni memang peramah dgn sumer orang, tapi tak braper nak pramah dgn aku sendiri.

(Apasal aku kuat merapu pasal dia ni?)

arshana said...

Saya ada bluetooth device! Murah je. Hari tu beli RM 50. Skrg mesti dah extra murah. Sila beli. :)

Rizqi MukhriZ said...

Ajai..ada cerita dgn Zaza rupanyer..heheheh..zakif..nama dia ZAZA, bukan syifa'..kang nanti silap..susah tuh..heheheh

worm said...

uwaa~ cam best la! afiq ada ikut? mana korg tak date sesama ke??aiseyy~

ohh gambar yg kata makan rumput dari jauh, nampak fake la. anda edit ke?

o~~ minta no fon syifa..riema nanti tak marah ke?

DaRk AnGeL said...

waaaaaaaahhhhhhhh.. akhirnye kau update jugak... syabas~!!
tapi sebelum aku panjang lebar mengomen, menda pertama aku nak sentuh is...
motif nak number SYIFA' walhal kau tak tahu nama dia? motif nak guna nama aku? nak kata aku rupa mcm dia ke? motif? motif?
tapi nama ku mmg sedap.. syifa[siler pronounce dgn lembut]~penawar maksudnya...

DaRk AnGeL said...

aku akn dtg balik ngomen satu2..
sebab sekarang ni aku nak pergi tgk CSI-miami~! pastu criminal mind.. pastuh prison break..
hehehe...

|PrincesSs| said...

hahahhaa..
takkan takde lagi no telepon kaksyifa?gelak sajor

DaRk AnGeL said...

haha.. ready2~! tohmah kau tanpa kasihan.. jgn nak delete2~!

gmbr 1 ; bestnyer makan ramai2~! and sikitnyer budak laki yg join?

gmbr 2 ; haihh.. letak satu jer gmbr org makan ramai2 pun cukup lar.. ke kau nak fokus meehon dlm polisterin tuh? ;p

gmbr 3 ; kau nak fokuskan bukit? tpi motif kau selitkn jugak gmbr org tgh makan? kalau nak bukit, amik bukit sajor.. toksah nak semakkan dgn orang-orangan. [tapi kem salam kat mamat tu.. hahaha...]

gmbr 4 ; hahahaha.. ni gmbr makan paling mahal nih... motif tak reti nk mkn leklok? kekekeke...

gmbr 5 ; haa.. ni lar gmbr buat aku perasan betol yg kau nih mmg big saiz. walhal selama nih mmg ramai jer yg terkejut tgk kau life lebih besar dari dlm gmbr ek. maka gmbr ni terbukti mmg kau besar tapi bukan gemuk dan juga jgn perasan tough~! tapi kau mmg besar dan tggi lar.. but i bet, tinggi aku jejak jugak lar telinga kau tuh.. haha.

gmbr 6 ; alahai.. ni baru betol gmbr nyer mengikut tema.. lmbg wanita2 nih penuh dgn sifat caring...

gmbr 7 ; zaki dgn gaya muka tipikalnyer.. kau tak boley senyum secara normal ke? mcm adlan kat sebelah tuh... hahahaha..

gmbr 8 ; chaiyok~! ready2...

gmbr 9 ; ...dan tarik~! 1.. 2.. tarik.. 1.. 2.. tarik~!!

gmbr 10 ; haihh.. penat tarik tali tadi? mesti dasat kau tarik sampai terduduk termakan rumput..

DaRk AnGeL said...

gmbr 11 ; alahai.. ada jugak ek galah pnjg? ish.. nak join gak~! hehehe [matilah masa kecik dulu jaguh galah panjang~! muahaha]

gmbr 12 ; oh.. mmg world~! kem salam kat akk2 yg tabah menghadapi kekalahan itu.. mmg world~!

gmbr 13 ; kau mmg besar lar ki oi~!

gmbr 14 ; haihh.. gmbr org makan lagi~! [aku tgh lapar sebenarnya.. maka tak tahan tgk gmbr2 org makan~! hahaha] tapi takde gmbr korg dilanda angin tuh ke?

gmbr 15 ; ntah apa la soklan tuh.. tapi nmpk muka diorg relak jer menjawab..

gmbr 16 ; haihh.. who came up with the idea of such game? nih game kanak2 ke apa nih? but for the sake of having fun.. why not~
dan motif kau tak join? lain kali masuk jer lah ok.. pastuh rakam kan saat2 tu.. pasti jadik mahal gmbr kau tertonggeng tu.. hahahaha.. ;p

gmbr 17 ; hahaha... gmbr kontroversi betol~! betol kata kid.. riema tak marah kah? kekekeke... motif meletakkan nama dia syifa' walhal namanye zaza? aku menunggu motif kau... ;p
tapi sape yg berbaju merah tu? bergaya betol~! kekekeke...

oh.. 17 keping gambar kau letak.. puas aku menohmah.. hahahaha.. lmbg lepas dendam nunggu kau update~! hahaha..

kamenr said...

hoho. mantap gak ko zaki.. leh jadik ketuala.. nak join fear factorlaa..main tarik2 talilaa..huhhu matila daku merindui aktiviti sebegitu...

Asya said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA
GELAK2..SYIFA NIE ADER JE IDEANYA..NAK NYAKAT ZAKI..
K.Sya no idea ler..4 d moment.nanti dtang c-ni balik lah..ye!

hata katanya said...

owh syoknye family day
terus teringat kat irbid masa tu tapi jatuh sakit la ok
maka terus terpana tengok ketua kontinjen yang memakan rumput katanya muahahaha
family dah ni ibarat menyihatkan badan
tapi paling utama adalah hubungan yang bertambah kukuh ~~~~

ps paling suka gambar tarik tali

<< Jai >> said...

Ntah Zaki. Mana la kau dapat nama budak tu syifa? huhu...

Asya said...

Zaki dah t'perangkap..adakah masa dia menaip posting t'sebut, dia sdg mengingati tuan empunya "Syifa" @pun sudah pasti jwapan yg akan d berikan nanti "ala..x sengaja..t'silap tulis"..hehehe

(Hanya boleh t'sengih sajer...)

Asya said...

Hehehehe....zaki...
i still keep d thing..sbgai bukti..hehehehe..

(ngaku je ler...)

DaRk AnGeL said...

kaksyaaaaaaaaaaaaaa~~~~~!!!!
sejak biler kaksya jadik nakal semcm nih?
hahahaha.... bukti apa kaksya~?

szakif said...

matila kak sya masih lagi menyimpan bukti~ diam2 sudah kak sya~ bairlah berusia katanya~ matila menohmah siti tak hingat~

DaRk AnGeL said...

zaki~!!!!!! motif kau tak membalas ngomen2 kami segala~?
sepak kau... dabusshhh~*
[alahai.. nak kata sibuk lar tuh.. nak kata kat lab tak leh lama2 lar tuh.. takpun kau copy paste ngomen2 nih and reply kat bilik nnt..]
motif menohmah siti kat sini? jgn sampai aku nyinsing lengan.. menambahkan tohmahan kat wanita deceiving tu jer nnt.. muahahaha..

|PrincesSs| said...

hahaha

kaksyifa takkan tatau zaki tengah termalu tu lambang asik mengingat kaksyifa siang dan malam..heh heh heh

tu la zaki,dulu ada banyak2 masa ko tanak ngorat terang2an..asek berflirting ngan orang2 len sajer..

tp takper ko daftar la aktiv5 talkplan dan sila ko bercalling2 kaksyifa selalu okies..hihihihi

woiii x aci ko masuk blog kaksya sajor..terus hantam ko dgn lesung batu aku pinjam kat restoran mak ko..hehe

DaRk AnGeL said...

aiseh nad~!!!!!
[tutup mulut dgn lesung batu dia amik dari mana tah]
tak baik malukan org boley...
hahahaha...

|PrincesSs| said...

ahahha

gelak sajor..kuat2 lambang hepi

DaRk AnGeL said...

elleh nad poyo~!
muahahaha...

|PrincesSs| said...

hahahhaha
owh meja da dipusingkan kata omputih kaksyifa..heheheh

|PrincesSs| said...

hahahhaha
owh meja da dipusingkan kata omputih kaksyifa..heheheh

szakif said...

apakah saja speku baru nad ini... marah riema~ ;p

Asya said...

Hahahahahahaha (skrang nie bnar2 t'gelak sampai member ofc.pandang lain mcm jer..ah..bantai..)

giliran syifa puler kini.maner C Afiq strobery.org kuat Syifa nie..
sila tolong kakak kau nie..
Cos..Nad tgah bantai dia.

Zaki,ko rindu Riema ker..
jgn nak tukar tajuk ler..

|PrincesSs| said...

hahahha..
ni ler time balas dendam namanya kaksya..heheheheh ..abih laa kaksyifa..

err zaki,jgnla ko minat entiti misteri si riema..tp kaksyifa ada..malahan dark angel boley?

Asya said...

Nad,
problem nya..Dark angel tu b'maksud
"Rahsia/gelap yr t'amat susah"
cantuman English + jawa.

Syifa sila jawab...aper sbnarnya rahsia d sebalik nama tu...

DaRk AnGeL said...

oh kaksya.. suka nama dark angel lmbg mcm org berbuat kebaikan dan org tak nmpk kebaikan dia tu.. hehehe..
oh nad.. nad..~! gumbira sungguh yer... [sambil hentak2 batu lesung atas floor kayu..]

szakif said...

rilek rilek.... jangan gado2 makcik2 sekalian~ diriku masih bujang empat katanya~ :D

efiey fieza said...

HA HA! 'sehat' nyer ko~

Szakif said...

fieza..

a'ah~ memang pown~ tak hensem kan dulu? :P

Anonymous said...

Ya, mungkin kerana itu

Anonymous said...

this is the real syifa.. haha..apesal??
yup yang tudung oren tu zaza..nak nomber die?n kenape??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...