Monday, July 24, 2006

Family Day - Hari yang Menyeronokkan

::Entry bergambar berkaitan Family Day terpaksa aku tangguhkan sebab aku tak dapat nak transfer gambar-gambar yang aku capture daripada handphone ke pendrive. Laptop aku berada di kedai, sedang dibaiki. Tapi aku masih dalam usaha untuk menyelesaikan entry ni secepat mungkin. Dan dengan itu, tidak ada sebarang entry lain akan dibuat selagi mana gambar Family Day tak selesai::

Setakat pukul 9 pagi ni, aku masih belom dapat memindahkan gambar-gambar yang aku tangkap semasa program hari Sabtu semalam. Jadi, merasa la entry ni hanya huruf-huruf saje. Huhu~

Aku penat!
Aku sakit badan!
Aku susah nak bergerak!
Aku banyak lari dan jalan ke hulu ke hilir!
Tapi aku seronok!
AKU SANGAT SERONOK SEPANJANG FAMILY DAY!!!

Sebagai Ketua Kontinjen, aku sedar aku akan berhadapan dengan pelbagai persoalan dan pertanyaan. Memandangkan hanya aku yang mengawal the rest 49 members of the contingent, aku dah bersedia awal-awal physically and mentally. Dari segi fizikal sebab aku akan banyak berjalan ke sana ke sini, dan dari segi mental kerana banyak berurusan dengan fi'il manusia yang berbagai-bagai ragam.

Namun begitu, aku sangat berpuas hati dengan kerjasama yang anak-anak buah aku berikan sepanjang program ini berlangsung. Aku memilih untuk tidak terlalu tegas dengan anak buah sebab aku bukanlah 'orang besar' dalam Caring Club. Aku hanyalah ahli biasa tetapi dilantik oleh Radzin, Presiden Caring Club untuk menerajui kontinjen Caring Club dalam program Family Day sempena Humanitarian Week kelmarin.

Masalah timbul kerana aku kurang contact dengan ahli-ahli Caring Club. 2 sebab; Satu - aku hanya ahli biasa, Dua - aku kurang menyertai program yang dianjurkan Caring Club. Caring Club banyak menjalankan lawatan ke rumah anak yatim, dan setakat ni aku baru SEKALI pergi ke rumah anak yatim di Payasum. Bukan aku sengaja tidak mahu pergi, tetapi ada komitmen lain yang terlebih dahulu menjemput aku untuk turut serta menyebabkan aku terpaksa meletakkan program Caring Club ke tepi.

Oleh sebab itu, aku memilih untuk mencari peserta yang bukan ahli Caring Club. Boleh aku katakan, dalam 50 orang dalam kontinjen Caring Club tu, hanya 40% adalah ahli sebenar. The rest 60% adalah atlit jemputan di kalangan member-member dan member kepada member dan member kepada member kepada member aku. Haha~

Jenuh juga la aku mencari peserta hinggakan tak kurang RM50 kredit henponku habis untuk mencari peserta. Call sana call sini. SMS sana SMS sini. Tapi aku tak berapa kisah sebab 'pakcik tengah kayo' sekang ni... Hehe~ Akhirnya berjaya juga aku melengkapkan 50 orang dalam satu kontinjen untuk mewakili Caring Club. Fuh! Lega!

Muahahha~ merasala introduction saja dah panjang. Update pasal hari kejadian akan diteruskan selepas aku habis kelas pukul 12 nanti. Berhenti dulu di sini...

24 comments:

Asya said...

AHa...First!!!my turn lak..dapat medal..hehehe
Zaki,
Ku tegaskan d c-ni, ianya x b'kait dgn sms yg d hntar pgi nie..Hahahaha!!!

Asya said...

Yup! 2nd juga...
Akan K.Sya tunggu gmbar2 yg penuh warna warni tu...

(Yr blog nie..mcm album gmbar, lbih suka tgok gmbar dulu baru baca entry yg d tulis..)

|PrincesSs| said...

owh terus third..kecewa..terus sambung tido..eh sekenla sebab kaksya double lak

Asya said...

He..elleh!!! anak dara saper nie...dah nak tgahari sambung tidur..bangun2!!!basuh baju..hehe

(Hem...Nad masih kena Jet Lag..lagi ke...)

szakif said...

jet lag ape ok~ lambang daku ketinggalan banyak cite2 korang...

<< Jai >> said...

Szakif! Remember to upload my picture! Hehe... thanks for ur commitment and cooperation. I really appreciate.

Asya said...

jet lag tu merupakan gangguan ritma harian. ianya selalu t'jadi apabila ssorg kmbali dr Over-c.P'bezaan waktu menyebabkan situasi yg x selesa sperti kesukaran tidur @ gangguan ksihatan.
X der pe2 citer lah..& awak masih belum t'tinggal aper2 lagi..

worm said...
This comment has been removed by a blog administrator.
worm said...

oh itu kid!

sangat best! i wish could join u!! dulu kid slalu gak pi UIA bacos my dad keje kat situ..tp segan la nak jumpa org2 yg tak dikenali, dorg pandang pun semacam jek..[nape yeak?]

yg kali kid pi, kid cari szakif n afiq la~ hahaha~

[yela tuh..]

Rizqi MukhriZ said...

mmg keriangan ko terpancar pada hari tuh....:)

DaRk AnGeL said...

.......

myadlan said...

sori for skian lama x menjenguk blog ko..

actly, its better to know you in real than blogging.. sorry la awal2 dlu x cam sgt..

byk gile post psl family day.. yea.. committed head contingent..

even kita penat pun, we are having fun right?

Asya said...

MANA GMBAR2 NIE!!!!!!!
COPATLAH!!!!!!X SABOR NIE OII!!!

DaRk AnGeL said...

bapak lah mamat nih busy~!!
takper2.. take ur tym my fren~!
will be waiting~!

Asya said...

Hmmmm....Zaki nie...

FauzaN said...

just drop by....

luppi said...

ohoo...ahli caring club?...bagus2... aku ingat nak join comrade ah...gi jenjalan kenal2 orang asli...lagipun tahun depan pindah kuantan...mesti byk jumpa org asli..hoho...elok2 jaga anak-anak yatim ye zaki...

|PrincesSs| said...

zaki..aku nak calling ko lambang miskol

DaRk AnGeL said...

biler zaki nak pulang?

Asya said...

Zaki, a u okey???? demam ker...
mana tau,,pas penat family day gamaknya. Anywy Take Care!!!

DaRk AnGeL said...

oh.. belom update lagi..
maka berambus sajor~!
muehehehe...

DaRk AnGeL said...

masuk lagi sekali..
oh tak update lagi..
maka blah lagi sekali..!

|PrincesSs| said...

selalu je tengok kaksyifa mengomen tp malasnak menurunkan kesan soleh..
tp lambang x de wat pe now..maka mengatakan

aku nak miscall ko asik x patjer..ko tukau nomboke?

Asya said...

Hmmmmm......
lantas mengikut Syifa berambus jua!!! (sambil menarik tangan Nad)..meh..x yak nak lepak2 kat c-ni..tuan rumah X DO!!asyik t-dur je..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...