Friday, July 07, 2006

Cuti Dah Nak Habis

3 bulan yang dipenuhi dengan perkara-parkara yang menggembirakan.

Adaptation

Sem baru akan bermula minggu depan, bermakna kehidupan aku akan berubah secara total daripada apa yang telah aku lalui sepanjang tiga bulan sebelum ni. Yang pasti, aku sudah terbiasa dengan kehidupan 3 bulan itu, dan akan mengalami kejutan sedikit untuk menyesuaikan diri minggu depan. Itu normal dan aku bersedia untuk menghadapinya.

Sebab masa cuti ni, internet almost 24 hours, takde buku akademik, takde lecturer, takde member foreigner, macam-macam lagi la. Yang 'takde2' tu lah yang akan aku lalui lepas ni. Dan proses menyesuaikan diri mungkin mengambil mase beberapa hari. Ok, TITIK pasal adaptation.

Summary of 3-month holiday

Banyak benda baru yang aku belajar sepanjang tempoh ni. Dan yang pasti, kebanyakan benda baru itu berkaitan dengan bidang perkomputeran. Antaranya pasal YM, MSN, torrent, limewire, crack software, adobe photoshop CS, flash dan beberapa lagi. Natijahnya, aku dapat jimat duit aku, takyah lagi jengah muka ke kedai CD, ke lowyat pasal everything is available kat internet. Kredit untuk seseorang tu yang tegar mengajar aku itu dan ini.

Selain itu, majlis perkahwinan abang aku banyak mengajar aku tentang adat, budaya dan yang paling penting prosedur perkawinan. Senang la nanti aku kahwin... Lafaz nikah pun dah hafal, tinggal letak nama pengantin perempuan je. lalala...

Dan minat/hobi baru yang baru aku discover ialah membaca novel! Seronok juga rupenye bace novel thriller... Dulu masa kecik2 aku suka bace gak, tapi bila dah masuk SAMBEST, dah hilang hobi ni. Tapi novel tulisan Ramlee Awang Murshid sahaja. Bapak bengang aku beli novel penulis lain tak sebest Ramlee.

Tak kurang juga sepanjang tempoh 3 bulan ni ruang pergaulan aku semakin berkembang selepas ketemu dan berkenalan dengan beberapa orang blogger dan bukan blogger, sama ada ada kaitan darah, sekolah, keturunan dan lain-lain cam Kak Sya, Ijad, Awe, Mando, Halfi, Kid, Syifa, dan beberapa lagi (maaf kalau aku tak mention kat sini). Tak lupa juga bloggers dari kalangan students UIA, cam Adlan dan Afiq. Nice to know you all!

Harapan dan Azam Sem Depan

  1. Nak banyakkan sembahyang jemaah kat surau atau masjid. Subuh terutamanya. Aku ni bangun Subuh senang, tapi liat nak melangkah ke surau.
  2. Turunkan berat badan. Sepanjang tempoh 3 bulan ni, aku berjaya mengawal berat badan supaya tidak naik mendadak pasal aku elakkan ambil dinner lewat malam. Tapi kekadang gian gak makan, kuar pi bantai roti canai kat luar pukul 12 tengah malam. Haha~ Setelah disemak, berat naik 2 kg je... Berat keseluruhan A1! Dan mujur juga sem depan akan melalui bulan Ramadhan, jadi aku berharap diet aku akan berjaya.
  3. Score Dean's List. So far dah 2 sem, CGPA aku sikit lagi nak cecah 3.5. Kenapa susah sangat nak lepas 3.5? Insya Allah aku akan berusaha bersungguh-sungguh untuk memastikan target ini tercapai.
  4. Masih lagi berkaitan akademik, tapi berkaitan eksperimen. Sem lepas aku macam lost tiap kali buat eksperimen. Bila buat report pun, aku jadi tukang taip. Tak paham apa yang eksperimen tu nak sebenarnya. Bila fikir balik, mende eksperimen ni la yang paling penting instead of those theory classes. Btol tak?
  5. Takkan subsribe wireless internet. Tapi aku akan consider menarik balik kenyataan ini kalau wireless hopeless UIA dah ok. Bayangkan setiap hari kena call office suruh betolkan router, kering la kredit aku! Jadi aku akan kurang bloghop la pasni. Maaf ye... Tapi blog aku ni akan kekal aktif, cuma tak seaktif tempoh 3 bulan ni je.
  6. Berkaitan turunkan badan, aku berazam untuk banyakkan bersenam. Insya Allah kalo petang tu takde benda nak buat, aku akan turun main tennis. Kalo takde partner main tennis, swimming je la. Tracksuit dah beli 2 pasang, kasut sukan pun dah beli. Sekang nak cari tight plak untuk swimming. Sebelum ni pinjam orang punye aje... Huhu~
  7. Ape lagi ek... Semalam macam banyak point nak mention... Will be updated later. Untuk mengingatkan diri aku sendiri sebenarnya.
Ucapan

  1. Maaf - jika sepanjang tempoh 3 bulan aku terkasar bahasa dalam ayat-ayat aku. Maafkan juga kiranya blog ni menjadikan hidup korang dihantui diri aku. :D Dengarnya ada yang sampai termimpikan aku...


  2. Selamat pulang kepada sorang tu ke Malaysia. Praktikal kat hospital nanti buat baik-baik ok. Dan sorang lagi yang sudah sedia berada di Malaysia, sila bertukar ke streamyx ok~ Haha~


  3. Selamat menjalani peperiksaan kepada junior2ku dan kawan kepada mereka di Irbid dan Ihab di London. Wish u all the best!
  4. Dan akhir sekali selamat sejahtera dalam kehidupan semua korang yang sudi membaca blog aku ni...

56 comments:

arewhere said...

matilah 1st..
merebut medal dari sumer...1st time..

szakif said...

tahniah awe! maka sila catatkan dalam diari ok~ :D

arewhere said...

muahahaa...mende lahnyer...tapi seems cam bz gak lah sampai mlm ade klas....(walhal selalu ikut ayah gi lecture..)...takper2...ade susah ade senangnya di kemudian hari...

selamat berjuang dan semoga berjaya lah utk sem baru....(menepuk2 bahu lambang bg motivasi sbg seorg rakan..)

|PrincesSs| said...

alah seken..ni sumer sebab alarm clock yg x bebunyi hehehhe

|PrincesSs| said...

huii jadual kau cam relax jer zaki..banyak tempat2 putih..menandakan boleh rehat2..tp x bestnyer ada kelas waktu malam..

sibbaik uni aku paling lewat sampai kul 6..masa first year adalah smpi kul 7.tp ko nyer timetable..syoknyer banyak hari leh bangun lewat..heeheh

afiq said...

samalah kita... afq pun nak balik UIA lagi 3 hari.. rasa cam sekejap sgt cuti nie.. ha mim pa ha betol..

hazlyn said...

slamat kembali ke skolah
masa study ni la boleh enjoy2
dah keje nnt hazab...bz manjang

worm said...

oh oh..haha~ szakif, hari isnin nampak cam busy je..kid pun sama la..hehe~ tapi hari jumaat kid cuma ada satu kelas je..weeee~~~

lawa jadual, buatkan satu! hehe~

cheers!

DaRk AnGeL said...

hmmm..
frankly, jadual kau di consider standard sederhana busynyer bg jadual2 universiti di malaysia. tak ler busy sgt tapi tak ler relak sgt.
tapi aku jadi kau, mati lah aku nk lecturar tukar jadual hari jumaat tuh. kalau subjek kuning hari jumaat tu tukar pada sblh pagi kan, at least ptg tu kau dah boley ada dlm bas balik klang~
hahaha.. mmg standard budak2 nk tukar jadual kalau ada kelas hari jumaat ptg tuh.. hehehe..

DaRk AnGeL said...

lagi satu nk tnya..
kau dah balik uni nnt, kau jarang lah lagi online nk bloghop segala~?

DaRk AnGeL said...

oh ye... [jeling awe]
takper lah awe rmpas medal akk.. jnji awk sokong italy lar okiesss...
jom2 serapah jampi france jom~!!
[fuh.. fuh.. kad merah lar zidane.. ter gol sendiri lah frnace.. fuh.. fuh..]
kekekeke...

|PrincesSs| said...

a'ah zaki,nnt sem aku dah start..akupon nak jadual satu boleh dak? heheheh..

ki ko nnt sign up balik ler wireless kau tuh..

erk kaksyifa,ibarat nenek kebayan yg jahat terus menggunakan ayat2 suci alquran mengelakkan serangan kuasa jahat ni hahahha

szakif said...

awe...

muahahaa...mende lahnyer...tapi seems cam bz gak lah sampai mlm ade klas....(walhal selalu ikut ayah gi lecture..)...takper2...ade susah ade senangnya di kemudian hari...
kelas malam tu not really like academic class la... dia macam cocurriculum sajor~ tapi wajib ambik, siap ade kredit hour~

selamat berjuang dan semoga berjaya lah utk sem baru....(menepuk2 bahu lambang bg motivasi sbg seorg rakan..)
owh awe aku sangat bertetima kasih dengan ko ni~ lambong seorang abang plak~ hehe

[apa yang aku fikirkan...]
[thinking of my own twin]

szakif said...

nad...

huii jadual kau cam relax jer zaki..banyak tempat2 putih..menandakan boleh rehat2..tp x bestnyer ada kelas waktu malam..
tu la pasal~ kekadang banyak putih pun ekceli tak bagus gak~ kang aku lebey banyak meronggeng~ kelas malam tu sila bace komenan balas aku kpd awe atas ni~

sibbaik uni aku paling lewat sampai kul 6..masa first year adalah smpi kul 7.tp ko nyer timetable..syoknyer banyak hari leh bangun lewat..heeheh
hm~ boleh la~ tapi biasenye aku pas subuh tak tidur lagi~

[apa yang aku fikirkan...]
[pas subuh study]

szakif said...

afiq...

samalah kita... afq pun nak balik UIA lagi 3 hari.. rasa cam sekejap sgt cuti nie..
aku cuti 3 bulan, rasee cam lame sangat cuti ni~ haha~

ha mim pa ha betol..
salah la afiq~ ha min pa YA ha! hampeh! :D

[apa yang aku fikirkan...]
[afiq dak cino... kekekeke]

szakif said...

hazlyn...

slamat kembali ke skolah
masa study ni la boleh enjoy2
dah keje nnt hazab...bz manjang

masa study aku dha hazab busy.. pasal aktif ngan koku~ hohoho... lambang mamo busy mase keje nanti bley~

[apa yang aku fikirkan...]
[letak rr banyak gambar kat friendster awak lyn]

szakif said...

kid...

oh oh..haha~ szakif, hari isnin nampak cam busy je..kid pun sama la..hehe~ tapi hari jumaat kid cuma ada satu kelas je..weeee~~~
sebenarnya i prefer jadual straight macam tu... pasal takde la kita mati kutu nak lepak mane in between two classes when there is gap...

lawa jadual, buatkan satu! hehe~
ala.. buat gune excel sajor~ sangat senang~

[apa yang aku fikirkan...]
[mujur speku itu semakin reda]

szakif said...

syifa...

hmmm..
frankly, jadual kau di consider standard sederhana busynyer bg jadual2 universiti di malaysia. tak ler busy sgt tapi tak ler relak sgt.

yups! setuju~

tapi aku jadi kau, mati lah aku nk lecturar tukar jadual hari jumaat tuh. kalau subjek kuning hari jumaat tu tukar pada sblh pagi kan, at least ptg tu kau dah boley ada dlm bas balik klang~
kalo tu kelas biase boleh la tukar, tapi masalahnye kelas LAB. nak tukar waktu lain mane boleh, pasal lab digunakan waktu lain~

hahaha.. mmg standard budak2 nk tukar jadual kalau ada kelas hari jumaat ptg tuh.. hehehe..
memang rr.. tp sadis... harapan utk tukar waktu lab tu sangat tipis~

[apa yang aku fikirkan...]
[kalo bley nak gak tukar]

szakif said...

reha....

agi satu nk tnya..
kau dah balik uni nnt, kau jarang lah lagi online nk bloghop segala~?

hm~ nantika post yang akan aku edit update.. malas nak cerita kat sini

[apa yang aku fikirkan...]
[akan kurang sikit bloghop]

szakif said...

saripa...

oh ye... [jeling awe]
takper lah awe rmpas medal akk.. jnji awk sokong italy lar okiesss...
jom2 serapah jampi france jom~!!
[fuh.. fuh.. kad merah lar zidane.. ter gol sendiri lah frnace.. fuh.. fuh..]
kekekeke...

abes la ko bukak topik bola kat sini~

[apa yang aku fikirkan...]
[maybe tak dapat menonton final welkap]

szakif said...

nad...

a'ah zaki,nnt sem aku dah start..akupon nak jadual satu boleh dak? heheheh..
mamo buatkan~ ko buat la sendiri.. sangat senang~

ki ko nnt sign up balik ler wireless kau tuh..
nantikan update nanti

erk kaksyifa,ibarat nenek kebayan yg jahat terus menggunakan ayat2 suci alquran mengelakkan serangan kuasa jahat ni hahahha
boleh tahan syifa ni kan?

[apa yang aku fikirkan...]
[suka suara syifa]

worm said...

ho ho ho..afiq tertinggal ya itu ditgh2 jalan!

kalo gap between classes tu best aper, ada la rehatkan otak sebelom kelas seterusnya nak start..tapi tak best gak kalo gap sampai 4jam..malehla nak balik campus sebab dah alang2 terlentuk atas katil yg nyaman waktu winter ini! hahaa~~

kid nak tulis jawi lagi la!

[waa..speku speku apeer? nad ngan riema cam bergaduhan..szakif buat dekk je. jahat!]

Asya said...

Wah...Jadual belajar..malas nya..
lambang dah malas nak belajar lagi beb...

(d sudut hati teringin juga nak sambung belajar part time..jeles gak kat hubby...)

kamenr said...

owh.. manyaknyeh.. matila dasatnyeh jadual ko zaki... sampai malam pon ade klas lagi..

kamenr said...

jap.. siap ade tilawah alquran lagi tuh.. subjek wajib ker kat UIA??

hazlyn said...

motif zaki tiba2 ckp psl gambo kat frenster?
haha..gambo2 yg bnyk dah di-delete
tgk la nnt kalo ada mood..pas konvo kot
maka akan upload gambo2 lain

p/s: ada org tu kata aritu dia nak add testi
ntah ingat lg ke idak tu [wink-wink kat nadhrah]

|PrincesSs| said...

kiddddddddddddddddddddd,
nad x bergadoh okie..sia2 bergadoh ngan orang nad x kenal..

klu nak gadoh..bek gadoh dgn kaklyn [hahahah lambang mamo bagi testi]

kaklyn,
orang x masuk frenster gik..heheh nnt nad add testi kaklyn ..pomis~ hihihihih..nnt japz..

arewhere said...

a ah..betul tuh..siap ade tilawah..subjek wajib gak ker utk sumer student UIA...

DaRk AnGeL said...

hehehe..
lawak beb zaki nih..
[maka teruskan dgn jampi-jampian dgn suara ku]
hhehehe..
oh, korg jgn gaduh2.. sampai hati korg bergaduh... tanpa mengajak akk~!!!

szakif said...

kid...

ho ho ho..afiq tertinggal ya itu ditgh2 jalan!
owh itu macam ka? tertinggal kat tengha jalan ye~

kalo gap between classes tu best aper, ada la rehatkan otak sebelom kelas seterusnya nak start..tapi tak best gak kalo gap sampai 4jam..malehla nak balik campus sebab dah alang2 terlentuk atas katil yg nyaman waktu winter ini! hahaa~~
tu la pasal kid~

kid nak tulis jawi lagi la!
tulis la~ saye leh check kan~

[waa..speku speku apeer? nad ngan riema cam bergaduhan..szakif buat dekk je. jahat!]
saye suke tgk pompuan gado2 bley~ lalala...

[apa yang aku fikirkan..]
[jarang afiq ke sini]

szakif said...

kak sya~

Wah...Jadual belajar..malas nya..
lambang dah malas nak belajar lagi beb...

motif kak sya malas belajar~ hidup ini penuh dengan pelajaran yang takkan ada titik noktahnya kak sya~

(d sudut hati teringin juga nak sambung belajar part time..jeles gak kat hubby...)
owh kalo niat nak sambung belajar pasal jeles, maka sudah tersimpang itu~ matila aku zipzass kak sya tak hingat~

[apa yang aku fikirkan...]
[thingsssssssssssssssssssssssssssss to learn]

szakif said...

kak sya~

Wah...Jadual belajar..malas nya..
lambang dah malas nak belajar lagi beb...

motif kak sya malas belajar~ hidup ini penuh dengan pelajaran yang takkan ada titik noktahnya kak sya~

(d sudut hati teringin juga nak sambung belajar part time..jeles gak kat hubby...)
owh kalo niat nak sambung belajar pasal jeles, maka sudah tersimpang itu~ matila aku zipzass kak sya tak hingat~

[apa yang aku fikirkan...]
[thingsssssssssssssssssssssssssssss to learn]

szakif said...

kamen...

owh.. manyaknyeh.. matila dasatnyeh jadual ko zaki... sampai malam pon ade klas lagi..
owh sehari je kelas malam tu~

[apa yang aku fikirkan...]
[standard la jadual cam ni~]

szakif said...

kamen...

jap.. siap ade tilawah alquran lagi tuh.. subjek wajib ker kat UIA??
hm~ ade satu ujian mase taaruf week di awal pendaftaran di UIA, kalo pass takyah yak amik. pastu sape yang tak pas, kena amik kelas tilawah~ matila aku lupe sambungan surah iqra' tang hujung2 tu lambang banyak repitition~ tapi takpe, dah lame aku tak gi kelas alquran~

[apa yang aku fikirkan...]
[beruntung aku didedahkan dengan berzanji dan yang lain2 juge]

szakif said...

hazlyn....

motif zaki tiba2 ckp psl gambo kat frenster?
haha..gambo2 yg bnyk dah di-delete
tgk la nnt kalo ada mood..pas konvo kot
maka akan upload gambo2 lain

ahhahha~ dh tu yang aku terfikir mase menaip tu~

p/s: ada org tu kata aritu dia nak add testi
ntah ingat lg ke idak tu [wink-wink kat nadhrah]

nad sila jawab!!!

[apa yang aku fikirkan...]
[tengah tgk fs nad]

szakif said...

nad...

kiddddddddddddddddddddd,
nad x bergadoh okie..sia2 bergadoh ngan orang nad x kenal..

berani ko jaab kat sini ye nad lambang riema tak klik sini katanya~

klu nak gadoh..bek gadoh dgn kaklyn [hahahah lambang mamo bagi testi]
lyn sila ambil tindakan.... hua hua hua~

kaklyn,
orang x masuk frenster gik..heheh nnt nad add testi kaklyn ..pomis~ hihihihih..nnt japz..

nad kurang aktif fs katanya

[apa yang aku fikirkan...]
[tiap hari bukak fs]

DaRk AnGeL said...

hehehe..
motif zaki tak jenguk fs aku?
zkai.. nak testi jugak~!!!
[jaling mamo mintak kat nad lmbg dia nyer hutang kat lyn pun belom bayar lagi]
hehehe

motif kau tak update lagi?? aku dah nk tido nih ok. dah la demam2 ni, tetapku gagahkan diri menunggu hgga ke akhirnyer.. lantas ku tewas jua lmbg dah kol 1.40 pagi dan motif kau tak update2 lagi??? dah lmbt ni ok.. ke kau chatting dgn riema nih?
kekekekekeke...

maka aku nk masuk tido dulu lmbg aku dah tak larat nk tggu dah..
nanait zaki and his chatter friend~!!
sweetdreamzzzzzzzz.....
{zzzZZZzzz}

ChikaDior said...

semangat sem baru? sy lom dapat mana2 semangat lagi. tah bila tah semangat nak mai. padahal sem dah dekat sgt dah ni. apapon, selamat menyambut sem baru! selamat menjadi 2nd yr student!

ejard said...

selamat kmbali ke skola...
puhhh...lama xbloghop ni:p

|PrincesSs| said...

zaki ko chatting sama riema ker? cies ko zaki? isk isk isk..

anyway ko ke frenster ku mengambil gambaku..ke gambaku itu memang da lama dalam simpanan ko..dalam folder gamba2 kau tuh? hahahaha

anyway selamat pulang tau ke UIA..ko beliler tight baru toksah le meminjam orangnyw x hygienic!!! hua hua hua

sambunglah wireless kau tuh..motif x mo sambung..dulu2 chat sama ko elok sajor..

dan apa lagik ek..maka ko harus belaja bersungguh dan dapat dean's list~ ko boleh punyer zaki!

dan aku jua mintak maap,andainya terkasar bahsa ngan ko..malahan memang slalu je berkasar bahsa ngan ko

hehe,terasa cam ko nak pergi jauh plak..walhal ko nak gi UIA sajor~

worm said...

waaa..nice summary cam liat nak tinggalkan holiday..

harapan no. 4:

Masih lagi berkaitan akademik, tapi berkaitan eksperimen. Sem lepas aku macam lost tiap kali buat eksperimen. Bila buat report pun, aku jadi tukang taip. Tak paham apa yang eksperimen tu nak sebenarnya. Bila fikir balik, mende eksperimen ni la yang paling penting instead of those theory classes. Btol tak?

waaa..eksperimen sgt penting wooo..kat sini point eksperimen lagi tinggi daripada assignment theory. tapi final exam still bawa peratus yg agak tinggi la..huhu~

pokoknya, dua-dua pun sama penting..kita belajar utk masa depan, bangsa, agama dan negara!

chaiyook! buat eksperiment lok2~

Asya said...

Wei Zaki!
Apa motif m'balas komenan saya sampai 2 kali????!!!!!
Smemangnya "belajar" tiada "full stop". D dlm kerjaya pun byak perkara baru yg kita "belajar" & sst yg lebih meluas akan d temui.

Anywy i hope u can do d best 4 next semestr. Pas ni balik Kanchung sebulan sekali @ mcm maner..ye lah..mana tau angger kangen..hehehe

(ish..zaki..awak ni mcm nak gi jauh jer...)

hazlyn said...

gud luck & all the best la ye..
moga dpt dean's list
serius ckp daku tak penah dpt dean's list
sbb kat UM minimum CGPA kena cecah 3.75
bapak punya tinggi tu weh [jaga standard katanya]
nak cecah 3.5 pun hazab...

DaRk AnGeL said...

hehehe...
motif kau nk bagitahu semua zaki??
cesss...
oh.. its just a pointer. maka aku rasa kau no prob nak jejak kan..
good luck~!!!
and yeah...
eksperimen penting.. sama gak mcm teori..
buat elok2..

kamenr said...

oo.. wajib rupanyeh~~hehehe(aku xde idea..*mamai* lagi)

DaRk AnGeL said...

pergi smbg tido lah kamen...

DaRk AnGeL said...

ni per motif dia mnyepi nih? ke.. dah sampai UIA dah?
hmmm....

DaRk AnGeL said...

iyeahooo..
tgh senyum sampai gusi lmbg hasil serapah ku yg menjadi..

ITALY won the cup~!
caya lar..!!!
hehehehe... gumbiranyehhhh....

|PrincesSs| said...

zaki,
aku kecewa zaki~

Asya said...

Hehehe..Nad, kau mengadu kat Zaki yea...France kalah..
C ZAki tgah nyibukkan diri kat semester baru dia. Biarlah..dia luangkan masa dgn jadual barunya.

Syifa,
Melalui maklumat yg d percayai..kemungkinan besar C Zaki spatutnya dah sampai kat UIA pd ptg ahad smlam.Jika x dpt d kesan d sana, pasti nya dia telah t'sesat & kita harus m'buat police report dlm masa 24 hours dr skrang.hehehe

Zaki,
Awak tentu c-buk yeah...nak habaq nie..kalau ada keluangan masa gi ke muzium Shah Alam. Tgah ada pameran b'kenaan makhluk pelik(ghost) kat sna.I'm notice u intersting nak tengok benda2 mcm tu.I suggest nak bawa Nad k.sna. ok x ???

szakif said...

syifa...

hehehe..
motif zaki tak jenguk fs aku?
zkai.. nak testi jugak~!!!
[jaling mamo mintak kat nad lmbg dia nyer hutang kat lyn pun belom bayar lagi]
hehehe

motif nak tgk fs ko?

motif kau tak update lagi?? aku dah nk tido nih ok. dah la demam2 ni, tetapku gagahkan diri menunggu hgga ke akhirnyer.. lantas ku tewas jua lmbg dah kol 1.40 pagi dan motif kau tak update2 lagi??? dah lmbt ni ok.. ke kau chatting dgn riema nih?
kekekekekeke...

aku chatting ngan nad sajor~

maka aku nk masuk tido dulu lmbg aku dah tak larat nk tggu dah..
sila la titun~

[apa yang aku fikirkan...]
[waa~ ngantuk gak tapi pasni ade klas~]

szakif said...

chika....

semangat sem baru? sy lom dapat mana2 semangat lagi. tah bila tah semangat nak mai. padahal sem dah dekat sgt dah ni. apapon, selamat menyambut sem baru! selamat menjadi 2nd yr student!
trimas~

[apa yang aku fikirkan...]
[photoshop]

azizul ismie said...

ye aku da balik daahhh

Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

Anonymous said...

I find some information here.

Anonymous said...

Enjoyed a lot! Hypnotism to lose weight

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...