Friday, October 09, 2009

Sehari Sebelum Konvo, Aku Panas

Aku baru balik daripada hospital kerana mahu menjalani pemeriksaan kesihatan. Saje gedik-gedik nak buat pemeriksaan walaupun aku tahu aku sihat insya Allah~

Ok bohong. Medical checkup untuk kerja sebenarnya.

Punya la aku keluar seawal pagi untuk mengelak kesesakan. Pukul 8 pagi aku dah terpacak kat depan pintu Jabatan Pesakit Luar (JPL) tu. Tiba-tiba aku perasan ada satu notis ditampal di situ,
"Medical check up bagi pelajar IPTA/IPTS bermula pada pukul 10.30 pagi"

Ok fine. Aku bukan lagi pelajar mana-mana IPT. Aku dah bekerja. Yayasan Ilmuwan yang suruh aku buat pemeriksaan kesihatan bagi rekod mereka.

Terus aku meluru ke kaunter. Ada notis yang sama ditampal di situ. Dia ingat aku buta agaknya, notis yang di pintu mungkin aku tak terbaca.

Sampai sahaja di kaunter, aku kata, "Saya nak buat medical check up..."

Belum sempat aku habiskan ayat aku, penjaga kaunter tu potong ayat aku, "Medical check up start pukul 10.30 ye"

"Saya bekerja. Saya bukan pelajar mana-mana IPT."

"Owh untuk yang bekerja pun pukul 10.30."

"Tak tak. Kat notis ni kata pelajar IPT sahaja. Tak kata pun pasal orang yang dah bekerja."

"Er... Semua memang start pukul 10.30, encik~"

"Dah tu sini tulis pelajar IPT je. Notis ni boleh buat orang keliru!" sambil jari aku menunjuk-nunjuk pada perkataan IPTA/IPTS.

"Terima kasih sebab bagitahu pasal ni ye. Nanti kami betulkan."

"Ok." terus aku meninggalkan kaunter. Di pintu keluar sempat aku mendengar penjaga kaunter tu berkata, "nanti datang lagi pukul 10.30!"

"Ok!"

Ni baru pukul 9.45. Tengok la macam mana nanti. Ada tak notis tu. By the way aku kat rumah ni. Nasib baik rumah aku lebih kurang 5 minit je daripada hospital tu.

Aku tak kisah berulang-alik, pasal rumah aku dekat je dengan hospital. Tapi aku rasa tertipu dengan notis tu. Camkel!

5 comments:

RosmanPositivo said...

SEGALA URUSAN bermula jam 10.30 pagi.

ko taip & print ayat atas nih kt Word, ko bg org jaga kaunter tuh suh tampal baru.

fazillefrere said...

camkel..hahaha..mcm Kelly Ng...

Aqilah said...

gomen services!

intan.dayana said...

ahha! kalO aku pOn mungkin dah hangin kOt.

Farazieda said...

Camkel tu cam keling ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...