Thursday, October 08, 2009

Korang Emosional tak?


Situasi #1

Buka blog. Cerita macam-macam pasal diri dan hidupnya. Maklumlah, diari atas-talian katanya.

Sekali dapat komen berunsur kutukan dan cacian.

Esoknya, tutup blog. Taubat katanya.


Situasi #2

Buka akaun Facebook. Add kawan tu, add kawan ni. Makin lama makin ramai. Makin lama makin syok sebab.. ye la makin ramai makin meriah lah kan~

Sekali buat satu kuiz aplikasi Facebook. Keputusannya menggelikan hati. Sekali ada kawan kutuk dan caci.

Esoknya, tutup Facebook. Taubat katanya.


Situasi #3

Facebook lagi. Add kawan tu dah lama dah. Selama ni seronok je bertukar-tukar komen sesama sendiri, bergurau senda bagai nak rak.

Sekali kawan tu bagi pandangan supaya jangan terlibat dengan aplikasi tertentu, terus down.

Esoknya, terus Remove from Friends. Taubat? Entah...


Kekadang aku pelik jugak dengan manusia yang emosional ni... Walaupun aku cuba untuk memahami, kekadang aku gagal juga.

Owh mungkin mereka perlukan masa kot?

Takpe la... Lusa boleh:
  1. Buka blog lagi.
  2. Buka akaun Facebook lagi.
  3. Add as friend lagi.
Kan? :)

10 comments:

Anonymous said...

hahahahhahahahaha!!manusia punyuai pelbagai persepsi diri masing2..biarkan sajalahhh..yg pnting apa yg di laluinya dia berasa bahagia dgn kputusannya sndiri..
siapa kita utk meng... adili:)
(akak ckp berdasarkan pgalaman sndiri juga...haiiyahh..terasa bleyy:p)


carrot cake tukau dgn kek lain tak lehh kee...(depend on situasion keyy)


k.ila

intan.dayana said...

ahahaha.aku pOn kadang2 emO kOt.bukan kadang2 aku rase.selalu.hikhik.

R.K said...

wah,beliau tersebut kene banyak blaja lagi~~

farhana rahim aka paan said...

urmm,, nape dorang tak potong intenet terus eh?? kan senang,, kan kan kan?? hua3 ;p

HuSna aNaK EnCiK aZaHaR said...

owh lumrah alam tuh...xyah layan sudah..asek nk kene lyn org jer..bile nk lyn diri sendiri???

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

payah la kalu tak boleh kene tegur...ish~

Husz said...

alah..manusiaaa...kan maknanya yang lalai dan leka..

emo tu pun kejap je tu.trase kejap, baik la balik. delete akaun ari ni, create la balik nntinye.

delete friend ari ni, esok2 add la balik.tp mungkin dia sendiri add mungkin dia segan sbb dia delete, so ko cuba la add balik, mungkin dia approve.

itu je lah komen encik husz.

Anonymous said...

aku rase ko pun selalu emosional tak tentu pasal..takleh dikritik..ermm..stop you when you talk nonsense? dulu dah ramai cube stopkan tapi ko bukan dengar pun..ko kata.. blog ni kan apa yang ko pikirkan..ikut suke ko la

aishah nazariah said...

biarkan la..klu kite rs ape yg kite wat betul, kite xperlu rs bsalah atas ape yg kite pilih. diorg perlukan masa utk mnerima, nt klu diorg fhm ape yg kite mksudkan, diorg akn stuju dlm diam. kite try to think positive.. yg penting, kite jgn sm2 emo. nnt klu dua2 emo, sume pkara xjalan. xde yg menegur dan perlu ditegur.. =)

Szakif said...

Anonymous...

Kalau aku selalu emosional tak tentu pasal..takleh dikritik, aku tak benarkan Anonymous macam ko berikan komen di sini.

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...