Thursday, June 04, 2009

It's like a Circle but...


Conversation #1 between a female senior and a male junior:
Kak, saya nak apply mende ni tapi ramai kata susah nak dapat. Betol ke?
Eh? Akak apply benda tu, akak cepat je dapat?

Conversation #2 between the male junior with his female friend:
Akak yang borak dengan aku haritu kata dia apply terus je dia dapat.

Conversation #3 between the female friend with her boyfriend:
Babe, kita kena apply ni nanti kita boleh terus dapat.
Sapa cakap?
Akak female senior kita tu la.
Mana dia tahu?
Male junior bagitahu...

Conversation #4 between the boyfriend and the female senior:
Betul ke akak apply mende ni terus dapat?
Sapa cakap?
Girlfriend saya.
Mana dia tahu?
Katanya male junior yang cakap.
La... Akak cakap dengan male junior, akak dapat mende ni cepat, bukan terus dapat. Lain tu!

***********

Conversation #1 between a mak cik cleaner and male junior:
Makcik dengar, ada pekerja yang tamat perkhidmatannya.
Owh ye ke? Nanti saya tanyakan.

Conversation #2 between the male junior and a staff:
Betul ke saya dengar ada staff tu yang ditamatkan perkhidmatannya?
Eh. Tak ada la. Kontrak dia dah nak tamat, bukan ditamatkan. Lain tu!


Pernah dengar permainan telefon rosak? Dah dah! Jangan nak blame telefon!

4 comments:

alif zai mim ra said...

hehehe.. moral of the story, klu tak pasti, tanya terus orang yg lebih tahu. :P

Szakif said...

azmar...

ada moral yang lebih besar dalam entri terbaru, but your point is also true :)

KNOWLEE said...

Hahaha...teringat dulu masa sesi berkenalan WacKOS.
Ada satu game ni, yg buat barisan, then org depan skali dgr 1 perkataan dr committee.
Pastu org depan skali ni kena lakonkan perkataan tu kat org blakang, and so on.
Masa tu akak org depan, dpt perkataan 'soldier'.
Pastu akak tunjuk cara org menembak.
Sampai kat blakang skali, diorg tunjuk cara menari pulak.
Hahahaha...

Szakif said...

knowlee..

wahaha~ tu pun macam game telefon buruk jugak tuh. hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...