Wednesday, March 15, 2006

Menyelamatkan Kucing daripada Diseksa II





apa yang korang akan buat kalau nampak kucing yang diikat kakinya dengan tali getah sehingga kakinya membengkak? manusia ke yang buat macam ni? ataupun setan yang bertopengkan manusia? kalau la kutahu sape punye kerja ni, nahas!!!!!!!




cube untuk memotong tali getah... kucing meronta-ronta kesakitan...

gunting tak boleh, kitorang guna pisau pulak. ikatannya sangat kuat! darah tak jalan!

tengok macam mana punye ketat ikatan tali getah tu! bandingkan saiz kaki yang diikat dan yang satu lagi. beza sangat!

closer look... look!

kesian kucing ni...

terima kasih safwan, asmawi, mae, dan roomate mae (tak tahu name)... aku sebagai photographer dan penyumbang gunting.
untuk membace Menyelamatkan Kucing daripada Dikseksa part I, klik sini...

17 comments:

nikki said...

apa khabar ? very nice blog, but 'kamu indonesia' is not so good, just a few words...may you will check my blog too ?

szakif said...

tak paham... kamu indonesia? saye guna bahse melayu rojak ngan bahse inggeris here and there la....

FauzaN said...

kejam sangat.
tahniah wira kucing.

luppi said...

alangkah laknatnya sapa yg buat kejam kat kucing tu. Moga Allah berikan balasan yg setimpal. kalo dia tak taubat lagi la. Islam is a religion of mercy :)

szakif said...

fauzan...

gelaran wira kucing aku rase lebih layak diberikan kepada asmawi pasal dia yang jumpe kucing tu. sebelum ni memang nampak kucing tu ke hulu ke hilir sekitar blok E farok ni, tapi hari ni mase nak turun pegi ke pasar, asmawi angkat kucing tu. memula ingat kucing tu memang cacat, pastu bila selak "kecacatan" ia, ade getah rupenye. setan mane ntah buat keje kejam ni...

szakif said...

luppi...

memang laknat hanjing yang buat keje ni!!! GERAM BETOL!!!!

|PrincesSs| said...

jahat gillllllllerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..

nnt mengharap kaki orang yg wat tu..akan diikat dgn getah camtu gak~~

SaufiahAzZahrah said...

wira kuceng! waa... (",)v

saye rase ade org mengidap masalah mental la sZakiF.. org tersebut mempunyai latar belakang selalu didera, dan hatinya penuh dengan dendam dan kebencian. juga bacul untuk menuntut bela untuk diri sendiri.

hasilnya?
dera kucing.

hati org tu lagi teruk dari binatang. sedangkan unta pun pandai mengangkat kaki mengelak terpijak anak. hish.

szakif said...

nad nad...

aku harap setan tu kena lebih teruk drpd tu kat akhirat nanti! geram tul!

szakif said...

saufiah...

kalau betul la orang tu sakit mental, takkan masuk U! haha... wutever... yang penting orang yang betul2 sakit mental memang tak masuk U, apatah lagi universiti ISLAM antarabangsa.

kalau kutahu sape yang buat semua ni, dan kutahu juga dia ada masalah dalam sejarah hidupnya, akan kubawa dia berjumpa kaunselor atau pakar sakit jiwa...

FauzaN said...

JANGAN TERLALU CEPAT JUDGE ORANG LAH. MUNGKIN KUCING TU ACCIDENTIALY TERJERUT DENGAN GETAH TU. WHO KNOWS????


WALAUPUN FAUZAN TAK SUKA SANGAT DENGAN KUCING FOR A REASON THAT THE ONLY GOD KNOWS, TAPI JANGAN TERLALU SALAHKAN ORANG. HAZARDS ADA DI MANA2.

szakif said...

pojan...

kalau ko tengok sendiri ikatan tu, u'll conclude that was done by hand, not by accident. sekang aku syak sorang "manusia" ni... kalau ko bace posting aku "Menyelamatkan Kucing daripada Diseksa" dulu, maybe ko akan lebih faham lagi kenapa aku kate itu perbuatan manusia. "dia" ni memang psycho, seksa kucing macam takde perasaan. nasib baik aku nampak, aku sound. pastu buat lagi... tak serik2 lagi...

but this time since aku tak nampak dengan mate kepala aku sendiri siapa yang buat, so aku takleh nak tuduh sesiape, cume syak je. tapi apa yang pasti itu memang kerje manusia tak berakal!

FauzaN said...

tidak tidak
itu bukan perbuatan manusia
itu perbuatan si bodoh yang bertopengkan manusia
jangan nak busuk kan nama manusia

SaufiahAzZahrah said...

weh..
zaman skang org sakit mental dapat straight A dalam SPM beb!
tak bace suat kabo ke?
=P

szakif said...

saufiah..

ni sakit mental yang memang takkan dapat A, dunia dan akhirat... bukan zaman sekarang je... semoga Allah mengurniakan rasa kasih kepada dirinya semula....

Anonymous said...

best regards, nice info Japanes bondage types of fitness activities dodge dealership florida state beautiful football playboy Homemade wedding shower invitations celexa arthrotec fitness first elliptical fitness machine http://www.interior-design-qld.info golf ball City of fayetteville parks and recreation baseball world gym fitness center spring hill Mirmo zyban pelicula Studio fitness center new castle pennsylvania Decks patios driveways whitesburg kentucky oldsmobile achieva pictures Didrex umaxppc baikal guide shop Ncaa college basketball tv schedule Glen oaks golf

kazeaki said...

rasa nak nangis tgok pic tadi.. kalau my mum tgok benda ni, mesti maki2 org yg wat dajal kt cat tu... subhanallah, minta sangat2 org tu tobat laa.. semoga di akhirat akan di balas kejahatannya yg setimpal dgn perbuatannya.. ameennn~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...