Friday, October 06, 2006

New Layout and Mercun

I'm thinking of changing the layout of this blog, and installing song player as like what i used to do not long ago. Another thing is the banners linking to all my fellow bloggers, I'll make it in GIF format which i think look cuter... Samples:

Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting

...and of course I have to update the list. But don't worry... This won't affect my study because i'll do it gradually and everything will be done completely when I've finished the exam.

**************************************

Last but not least: JANGAN MAIN MERCUN!!! Ni yang aku nak mengomel ni...

Baru puasa tak sampai dua minggu dah ade kes cedera pasal main mercun dan meriam buluh. Yang bongok sangat tu, kenapa masih nak main mende jadah ni walaupun dah tahu bahaya? Ke memang tak tahu bahaya? Bapak bongok tahap dewa! Mak bapak tak hajar ke? Geram betul aku ngan budak-budak yang tak reti bahasa ni la! "Bongok" kira mencarut ke? Habis puasa~

Tambah geram, semalam aku dapat mesej daripada orang aku tak kenal (maybe pasal aku dah hilang semua contact) mempromosikan penjualan mercun. Terus aku balas: "Owh aku adalah anti mercun. Mercun bukanlah ajaran Islam, malahan suatu bentuk pembaziran jua. Sekian tazkirah utk hari ni. Selamat berpuasa & raya dgn selamat".

TITIK.


Nak beraya kat hospital? Main la mercun... sila sila...

19 comments:

Asya said...

he..he..he...pemegang medal pertama..he..he..he..
sukanya kita format baru tu..canggih tui..tapi pasai nad with dream, syifa with though, abis k.ila with ?
ala...nak juga..whua!whua!

eerrr...K.Ila pun x suka mercun.tapi tengok org main suka..ehe..thans yr info just now:)

szakif said...

owh itu sample je kak ila~ FYI, aakak punye saya buat first sekali, that's why tertinggal tajuk blog.. sabar ye~ bukan susah nak buat banner tu~

Asya said...

Zaki, Buat utk akak bley?
hehe..habisler...x memaksa..:)

Asya said...

Zaki, Buat utk akak bley?
hehe..habisler...x memaksa..:)

Asya said...

ohhh...2 kali dia keluar. itu maknanya..nak memaksa juga org t'sebut utk membuatnya..ehe..

DaRk AnGeL said...

owh zaki..
aku tetap demand yg pink.. siler buat aku punyer dulu sebelum nad punyer..
dan seperti biasa.. demand aku nak duduk kat atas sekali okiessss...
hehehehe...
aku tak suka mercun la.. tapi bunga api tu takper je kan? kan?
hehehehe..

faiz baherin said...

owh the gif icons are kewl~
bravo~

btw im not an antimercun, i enjoyED playing mercun when i was a little kid.

On a bright side, it printed on your heart beutiful childhood memories as sugary reminiscences in the future, believe me.

Another pro is that when u lit the nite up with mercun during the puasa (pls consider that we were little kids) we invited along neighbors and frens, the flower of frenship will not stay the same, in fact, it beautifully blossoms up

Parents should be the ones to monitor their kids la btw,if i were to be a parent later in a couple of years, i will not say no to mercun for my kids lol

i wish for mercun selling here in jordan~~~

|PrincesSs| said...

zaki aku nak no 1..dan aku nak warna pink..aku x kira..ko jgn kasik kaksyifa apa dia nak sumer..kalo tak ko cakap sama kaksyifa..nak warna pink atau no 1? hehehe salah satu jer

[harap kaksyifa baca]

dan thanks kerana meletak puteri nad..lambang aku sangat terharu..airmataku berjuraian tanpa henti

owh aku main mercun ok zaki,walopun aku x de la gemar sangat mercun roket sebab dia suka menuju kearah orang..tp mercun2 lain aku x kisah..dan x aper men mercun beli2 tu dan bukan mercun buatan sendiri..sebab mercun buatan sendiri bahaya..kena ada carbide segala..aku ada tengok jiran kampong aku buat.

dan aku gak seperti abang faiz..anak anak aku..aku akan kasik dorang men bunga api dan mercun pasal apasalahnyer..syokkkk jer~

hahaha ko x men mercun eh masa kecik2?

Amir Azmi said...

Salam Ramadhan, raya nanti jemput datang rumah cikgu kat Shah Alam :)

szakif said...

ok.. banyak perkara kena settlekan ni~

@kak ila...
akak punye saya akan letak tajuk blog juge.. jangan takut~

@syifa dan nad...
kalau korang berdua takde yang nak mengalah, aku mamo letak link korang.. boleh? LOL

@hata...
yups.. i agree with u but safety comes first... better consider ur safety instead secretion o adrenaline.. u know what i mean~

@nad lagi sekali..
seperti yang aku mntion dlm sms aku, dulu mase kecik aku main gak, tapi sekang dah tobat (walopun tak pernah telibat ngan sebarang kecederaan)

@cikgu amir...
waaa~ saya exam la cikgu.. maybe saya dapat beraya go konvoi geng2 odah pun pas kitorang abes exam... mase tu suasana raya dah kureng meriah~ =( tengok la camne nanti~

arshana said...

Hari tu bdk2 kecik dr bazaar tu main mercun kat EO. Nakal benar. Dahla suka main air. Ish, ish. Mmg xberdisiplin.

|PrincesSs| said...

zaki,
ko cakap camtu ngan kaksyifa..
ehehhe..mana la kaksyifa ni da lama tak gado2..

Asya said...

x baik gado-gado..nanti Allah marah~~ (tiru style Hasya b'cakap)
hehehe..

baez said...

tetap menyokong usaha main mercun yang punyai beberapa syarat
1) bermain mesra bersama rakan2 lambang hepi dan ukhwah
2) tidak berlebihan
3) tidak mengganggu kententeraman jiwa masyarakat~
sangat menyokong usaha mercun jikalau syarat2 di atas dipenuhu

katakan ya kepada mercun

DaRk AnGeL said...

TAK KIRA~!!!!!
NAK WARNA PINK AND NOMBOR SATU JUGAK.... [CAPSLOCK LAMBANG TEGAS-sambil jeling nad]
hahahahaha.. zaki~!! kau pilih satu antara dua.... ni blog kau kan.. kan.. kan... aku pasti kau bakal buat tindakan yg bijak..
hehehehehe ;p

|PrincesSs| said...

Zakiiiiii..
mmg la blog kau kan...kalo ko wat gak seperti yg diminta oleh orang kat atas..tanak kawan kauuuuuuuuuuuuuuuuu

Asya said...

hmmm.... melihat sajer dan tersengih..hehehe... jom syifa & nad, main 1 2 zoom dulu.

szakif said...

owh.. masih ak nak mengalah ye? amik ko.. dua2 aku tak letak pink, dua2 dok kat bawah... so takde yang menang, takde yang kalah.. senang keje aku~ huh! (BACA: huh!)

myadlan said...

hey.. ur new 'banners' (or should call it button?) is pretty smart... good idea..

what software u use? adobe?

me also thinking of changing the layout a bit.. lets do it together2 after exam k!

hm.. mercun je.. no big deal la.. i think its more into kemeriahan hari raya.. but if the mercun just exploded after us, i also hate it very much!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...