Wednesday, June 18, 2008

This Rarely Happens





ILA nasir: ehem2!!!
Muhammad Zaki: ehem2!!!
ILA nasir: errrrr
ILA nasir: zaki kat ne ni
Muhammad Zaki: kat rumah le~
ILA nasir: kat umah ekkk
ILA nasir: x gi mana2???

Muhammad Zaki: nak gi mane plek?
Muhammad Zaki: ade pape ke malam ni kak kat mane2?
ILA nasir: 2,3 ari yg lepas zaki k mana
Muhammad Zaki: yang pasti last weekend saye ade ke kuantan je la
Muhammad Zaki: as i said in my blog la
ILA nasir: hehehhe....tu yg jumpa si radhi & Dr Fazli lerrr
Muhammad Zaki: hehe.. saje je nak tengok sejauh mane spesifiknye soalan akak
Muhammad Zaki: hu~
Muhammad Zaki: ala
Muhammad Zaki: kat kanchong suda~
ILA nasir: arhhh..kan kanchung yeakk
ILA nasir: wat pe they all kat sna

Muhammad Zaki: diorang shooting
Muhammad Zaki: rancangan 3 hari 2 malam
Muhammad Zaki: ala.. yang kat tv9 tu~
ILA nasir: ohhh..padan lerrr...pakai baju melayu segala
ILA nasir: sapekah steve tu??

Muhammad Zaki: entah
Muhammad Zaki: saye pun tak kenal
ILA nasir: lokasi berdekatan di sna juga??
Muhammad Zaki: yang penting dia sangat ramah
ILA nasir: ishhh...benor2 ingatkan kau kenal
Muhammad Zaki: steve tu pun kat rumah tu jugak
Muhammad Zaki: hu~
ILA nasir: ohh..so frenship
Muhammad Zaki: saye borak2 dengan dia macam da lame kenal
ILA nasir: umah sapakah tu
Muhammad Zaki: sampai orang tegur - zaki tu kenal ke dengan mat saleh tu?
Muhammad Zaki: hu~
Muhammad Zaki: umah sedara bini nye abg saye
Muhammad Zaki: ha~
Muhammad Zaki: camne tu
Muhammad Zaki: "sedara bini nye abg saye"
Muhammad Zaki: hu~
Muhammad Zaki: ala..
Muhammad Zaki: kalo rumah saye kat lorong 2 jalan durian ni
Muhammad Zaki: rumah yang shooting tu kat lorong 3
Muhammad Zaki: belakang nun
ILA nasir: jap2!!! akak nak paham kan dulu
ILA nasir: ohhhh.....sedara kpd kakak ipar lahhh

Muhammad Zaki: ye betol~
ILA nasir: adehhh..kau guna 'bininya abg sayae'
ILA nasir: sukar utk d pahami

Muhammad Zaki: hu~
Muhammad Zaki: again, saje je
ILA nasir: huh!!!
ILA nasir: nak kena ketukkkkk

Muhammad Zaki: ketuk le~
Muhammad Zaki: hu~
Muhammad Zaki:
ILA nasir: ohhh..sapekan director drama tu
ILA nasir: kenal kahhh??
ILA nasir: syarikat mana yg terbitkan
ILA nasir: apa tajun crita drama tu
ILA nasir: adakah sempena ramadhan
ILA nasir: raya nanti???
ILA nasir: hehehhehe

Muhammad Zaki: owh tidak
Muhammad Zaki: sah2 la akak ni tak tahu rancnagan 3 hari 2 malam tu
Muhammad Zaki: bukan drama la
Muhammad Zaki: tapi macam dokumentari
ILA nasir: yesssss!!!akak suka !!
ILA nasir: pasal cuti2 mesia kan???
ILA nasir: errr..ye kerrrr

Muhammad Zaki: ha~ lebih kurang la
ILA nasir: alahhhh..sejak ada astro ni susah tuiii nak nenok chanel tu
Muhammad Zaki: haha~
Muhammad Zaki: maklum la
Muhammad Zaki: da dapat estro memng susah nak bukak tv free
Muhammad Zaki: hu~
ILA nasir: tapi tadi awaittt hang dok ckap pasai drama
ILA nasir: yo lahhh..kalau tak di buka...mbazir jer mbayornya..tak gitu wahai szakif

Muhammad Zaki: isyk..
Muhammad Zaki: tak sebut drama pun
Muhammad Zaki: akak yg kate drama
ILA nasir: alamakkkkk!!!
Muhammad Zaki: cube check betol2 ayat2 di atas
ILA nasir: ye lahhh..kau dah ckap pasai ranc.3 ari 2 mlm tu
ILA nasir: tak terrrperasan

Muhammad Zaki: hu~
Muhammad Zaki: it's ok~
ILA nasir: ya ampunnnn...
Muhammad Zaki: biase la tu
ILA nasir: hehehehe
Muhammad Zaki: diampunkan
ILA nasir: whuaaaaa!!!MALUUUUUUU
Muhammad Zaki: owh takperlu nak malu2 dengan saye
Muhammad Zaki: nape teruja sangat nak tahu ni kak?
Muhammad Zaki: pelik ke saye jumpe radhi?
Muhammad Zaki: dan dr fazley?
Muhammad Zaki: dan steve yang takde kena mengena tu
Muhammad Zaki: hu~
ILA nasir: tak pelikkkk....
ILA nasir: cuma bagi akak rasa excited
ILA nasir: nak tauuuu
ILA nasir: kat mana awak menemui mereka
ILA nasir: apatah lagi....pakaian mereka bagai baru hadiri majlis kenduri je
ILA nasir: tapi org yg bernama zaki tu...sempoi jerkkk

Muhammad Zaki: owh..
Muhammad Zaki: itu sangat betol!!
ILA nasir: mana tauuu...family zaki wat program anak angkat
Muhammad Zaki: akak tahu tu pukul bape tuh?
ILA nasir: tu yg akak pikirkan
Muhammad Zaki: pukul 12 tgh malam!
Muhammad Zaki: wah! kalo famili saye buat prog anak angkat
Muhammad Zaki: harus la dah lame saye canang kat blog
Muhammad Zaki: hu~
ILA nasir: hehehe..siap kompang sekali ekkkkk
ILA nasir: nanti akak sponsor bunga manggarrrr
ILA nasir: bley lerrrr...zaki naik atas plamin dgn mary sekali
ILA nasir: waaaaahhhhhhh terlebih sudahhhhh
ILA nasir: hahahahha

Muhammad Zaki: terleeeeebey suda~
Muhammad Zaki: tau takpe~
Muhammad Zaki: okeh!
Muhammad Zaki: saye amik kate2 akak
Muhammad Zaki: nak tak nak saye kawen nanti akak kena sponsor bunga manggar
Muhammad Zaki: tak kire!
Muhammad Zaki: tak kisah la, dengan mary ke , dengan hasya ke...
ILA nasir: no problem!!!
Muhammad Zaki: ops..
Muhammad Zaki: terlebey suda~
ILA nasir: siap akak sediakan yg orinal sekali
ILA nasir: buat lain dari yg lain
ILA nasir: *original
ILA nasir: tak main lahh..bunga manggar yg mcm org lain tu

Muhammad Zaki: wah! bunga mnggar ala2 lampur neon kah?
Muhammad Zaki: cantek!
ILA nasir: bukan gituuuuuu!!!
ILA nasir: akak ku pacakkan pokok klapa sbagai pganti bunga mnaggar tu

Muhammad Zaki: ok what~ bunga manggar siap dengan lampu2 segala
ILA nasir: neutral gitu
Muhammad Zaki: wah! satu bunga manggar tu 10 org budak kena pegang
Muhammad Zaki: saye suka dengan idea akak
Muhammad Zaki: harap tak terlaksana

************************

Disclaimer: Hasya is Kak Ila's daughter.

Additional info: Steve actually visited Banting for paragliding activity in Jugra. He is from Liverpool and he accidentally involved in the shooting for some unclear reasons. I spent about 10 minutes knowing him during the break from the shooting which was done in one homestay in my kampong. He is a very nice English man, 195 cm in height (according to him) and most importantly he's very talkative. You ask and he answers, and then he asks you back. Haha...



Watch 3 Hari 2 Malam about activities done by Dr. Fazley, Radhi and Steve in Kanchong Darat (a mostly-Javanese kampong) tentatively this 5 July 2008.

25 comments:

<< Jai >> said...

Badan ko betol2 nmpk susut dalam gambar2 tu. huhu

Far said...

ha ah lor..makin kughus..adam's apple mu begitu ketara sekali...sapa mat saleh tu?

moon said...

bile amek gamba ngan dorg ni? terkezut lak akak melihatnya. ade kaitan saudara ke? siap amek kt umah? hehe. for the url, akak choose iiumblogger. terselah iium nya.

:: !zyan :: said...

nape nampak fazley mcm rendah je dlm pic nih.

yer...cik izyan sokong moon!! IIUMblogg3r...

:: !zyan :: said...
This comment has been removed by the author.
hatifi said...

cemburunya aku ko dpt ambil gambar dgn selebriti!!

ILA said...

errr...selebrity masuk kampung kerr...ishhhh...so curious~~

szakif said...

jai...

eh? itu pun da naik sikit jai pas cuti nih. dok makmal asek maaaakan~ je kejenye.. hu~

tapi aku insya Allah sedang cuba sedaya upaya memaintainkan (hu~) berat badan aku..

szakif said...

far..

makin kurus eh? ish.. you sound like you've met personally before.

adam's apple begitu ketara, tapi suara maseh lagi kecik. sedeh~ tapi maseh bersyukur, at least Allah tak tarik nikmat bersuara daripada aku na'uzubillah...

mat salleh tu bukan celebrity. hu~

szakif said...

kak moon..

itu bukan kat rumah saye la~ kat rumah orang lain.

thanks for the vote eh. yey!

szakif said...

kak izyan...

dr fazley bukan rendah kak, tapi kami yang same2 tinggi.. hu~

saye pun terkujat gak. mase berdiri sebelah dia, eh.. rupenye dr fazley ni dengan aku, lebih tinggi aku.. hatiku berkata. hu~

ha..! sorang lagi vote for iiumbloggers. siap!

szakif said...

hatifi..

ape nak cemburunye.. tak de mende ah amik gmbar ni. saje je nak letak kat blog ni, pasal mende ni jarang berlaku kan~ maklum la. nak tengok diorang ni masuk kampung memang tak selalu ah~ that's tajuk entry ni "this rarely happens".. hu~

szakif said...

kak ila..

diorang ade shooting. nanti eh saye cerita lebih lagi.

nabihah said...

ko wat homestay ke ape?

szakif said...

nabihah..

haha.. hampir tepat, tapi bukan aku yang buat homestay. aku menyebok je kat situ. hu~

ILA said...

ALAMAKKKKKKK!!!!
TERLEBIHHHH SUDAHHHHHHH!!!!
AARRHHHHHH!!!
akak nak sorok bawah bantal!!!
MALUUUUUU!!!!!

szakif said...

kak ila...

haaaaa.... tu la.. saye da cakap awal2 ye.. semua ini dengan izin akak jugek. huhu~

tu la. saye nak tukar name jadik name lain tak mo. nak jugek letak name sendiri. huhu~

Anonymous said...

uishh...sampai jugaaa encik zaki ke craps2 saya yaaa ;) ye laaa kita bukan geng "blogger" lol.
btw nice layout u got over there :)

from the cute girl even CHARLIEBITME cannot be as cute XD

szakif said...

najwa!

haha... cannot be as cute eh. hu~

selamat datang ke szakif's blog!

Tuan Caracol said...

cis....aku patut letak gambar mawi kat blog aku...

szakif said...

pojan..

jangan! nanti aku makan hati :p

ade ke pojannn~ :->

wénkt said...

apsal la ko dh cekung gile rskrg ni....

szakif said...

wenkt..

wah! kalo ko nak tahu itu bukanlah gambar aku yang cengkung sebenar2nye. ade lagi yang nampak lebih cengkung. aku sendiri tertanya2 adekah aku memang dah cengkung?

nooooo laaaa.....

AMIN said...

fazley!!fazley!i luv u.=p

szakif said...

amin..

ko biar betol min~ :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...