Thursday, September 28, 2006

Way On...

Last week I had the last final midterm paper and this week, few of the results have been revealed. They are Physiology II, Anatomy II and Human Genetics. For Anatomy II, I scored splendidly with flying colors while the rest 2 subjects, I scored which I consider worth of the effort I put on them. O_o

Yet, observing the results for midterm papers so far, and observing the marks I got for reports and assignments, the target for dean’s list this semester is still on its way as long as I do well in the coming final exams.

Apart from that, I feel pity with my friend whom I saw struggling really hard like dead but then came out with unbelievably unsatisfying result. Pity him... He asked many of us what we answered, how we dealt with the questions, what was the strategy to answer the MCQ questions and so on. But the fact is, they were almost the same way he did, but still he didn’t score. Why?

Couldn’t help him anything else, I told him this – Allah doesn’t judge on the result you got, but he judges on the effort you put. His blessing is much more worthy than people’s respect towards you. Ada hikmah di sebalik semua yang terjadi...

15 comments:

|PrincesSs| said...

ahaha,bila ko cakap result ko da revealkan aku terbayang citer magic lak..donno y..

and to ur fren overthere,
sila tabah okie..part n parcel of being a student.. ;-)

DaRk AnGeL said...

sabar yer.... to your friend tuh...
tapi ni happy balik dapat masuk ur blog... hehehe..
hai nad~! [jeling2 nad di atas~]

szakif said...

korang sangat cepat ok~ malahan tidak jua kau sms either of you, tpai camnne dalam mase tak sampai sejam aku discover blog aku dah bleh masuk, dan2 korang pun ade? sangat pelik ok~

syifa.. sms aku seketul... henset aku rosak rre.. abis sume contact aku~

Asya said...

Err....K.Ila dah dtang nie..janggal rasanya masuk c-ni..pasai ah...oh ye! tara gambar..
hehe..

arshana said...

Dah blh buka blog! :)

kamenr said...

salam... lame dah x menjenguk blog zaki.huhuhu.... neway, best of luck 4 da exams n ramadhan kareem

szakif said...

@kak ila~
kang saya letak gamabr, akak suruh delete plak~ adeh~ O_o

@Kak arshana
tu la pasal.... ntah ape problemnye ntah semalam~ hingat dah tak leh bukak langsung~

@kamen...
sila jangan lupekan aku ok~ malahan aku jua dah lame tak ke blog ko... huhu~ lain kali ye? maybe pasal aku tak letak banner ko kat blog aku ni... tu yang terlepas pandang tu...

hata05 said...

congrats
tapi a long2 way to go
sila istiqamah

nabihah said...

wah, no wonder zaki senyum melebar, berseri2 lagi di waktu membedah siasat semalam hehe congratz ye!

Asya said...

hmmm...Zaki nie..akak suruh delete gmbar yg x menyenangkan mata memandang. Apa yg best sangat dgn Body yg x berbaju tu..gggrrrr..jawb2!!!

DaRk AnGeL said...

hehehehe...

ok ok ok .. akn ku sms jua...

tapi kenapa ok dgn henset kau?

szakif said...

@nabihah..
waaaa... selamat datang... haritu tersenyum lebar pasal dapat berbuka bersama-sama dengan member komiti grad nita la... bukan pasal result..:D

@kak ila...
hek eleh... gambar tu dah jauh terbenam kat bawah tu, awat masih tgk lagi? ehem ehem...

@syifa...
owh sudah daku menerima sms mu... in short, henset aku berenang... lantas lemas dan koma... amsih dalam unit rawatan rapi katanya~

@hata ku...
insya allah~ sila bersungguh2 dan istiqaamah jua utkmu~

Asya said...

Zaki, lansung gmbar tu m'buatkan keloyaan d tekak . UWEK!!

szakif said...

mak akak ila janganlah scroll down ke bawah katanya~ maka tidak akan melihat akan gambar itu~ :D

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

Memang amat betul ok sumer benda ada hikmah di sebaliknya...
Just have to hold on to it no matter what ;)

Cumanya biasa la...
Berat mana mata memandang... Berat lagi bahu memikul...
Yg tak merasa takkan tahu perasaannya tak gitu ;)
Maka sebaik2nya mensyukurilah nikmat Tuhan seadanya (memetik lirik Lagu Ramadhan di blog ku jua hehe...
Zaki kalo tak dengar lagi, sila pegi dengar :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...