Friday, September 22, 2006

Madcaps and Election

Let me name this week as Microbiology week, simply because from Sunday to Friday, the only book that I touch is Microbiology textbook. Sunday till Wednesday I struggled too much for the midterm test but then I found out that the exam wasn’t as hard as I thought it should be. If I’m not mistaken, all the objective questions were from the textbook itself, and fortunately I did answer the questions as practice. What a co-incidence! Next, Thursday till Friday, I have to prepare for a quiz. Kesian plak kat subjek-subjek lain, it’s like step-childrening them plak! O_o

And now here I am, in front of the textbook, spending some time to release the tense after spending some time (lesser actually O_o) reading the book. When I feel like want to play game, I will stop reading, close the book and straightly play the game. Hehe... I’m currently crazy with MadCaps, a game from Game House. The person responsible for this craziness is Asmawi! He’s the one who introduced me this click-click game. To be frank, I don’t play games like football, counter strike, maple and others. Too time consuming la... Huhu...

Photobucket - Video and Image Hosting
It's about to the end! Too many unmovable black caps.

And again about Asmawi, he’s going to be 21 years old this Sabtuday (this spelling really creative and cool, created by Radhi OAG). Happy birthday Asmawi Ani (Dali actually)!!! A friend whom I knew since from matric level, whom I never saw him get angry and whom I feel happy to be with. Girls! He’s free and available, tak rugi sape dapat dia wei! Serius cakap! (habisla kalau Awi bace ni.. O_o)

Photobucket - Video and Image Hosting
Asmawi in fushcia. Ignore that bad-looking guy on his left.

Apart from that, along this week, the university is in the mood of election, to select the lines of political personals as next Student Representative Council 2006/2007. Unlike last year where we even hadn’t the chance to vote (because the Aspirasi won without opponent), this year’s election is different. WUFI (We Unite for Islam) shows their resurrection after the leadership was taken over by Aspirasi for one year period last academic year. Up to the time when I type this entry, I still don’t know who win the election, but I guess I would be WUFI. Few of the candidates (including from Kulliyyah of Science, my kulliyyah) have won the seats (betul ke istilah ni?) tanpa bertanding. Where have gone all those Aspirasi candidates? Takut ke? O_o

Owh... before I end, I wanna wish everybody Happy Ramadhan and Happy Fasting. I can’t wait to spend the first day of this full-of-barakah month with my family after about 1 month not seeing them. Gentlemen and post-menopause ladies, puasa elok-elok! O_o

Photobucket - Video and Image Hosting
Er... no caption.

Ok la... let’s continue reading the Parasites topic. Lalala...

Photobucket - Video and Image Hosting
Welcome Kak Idha to this blog. Kak Idha - my Leadership class trainer.

23 comments:

szakif said...

JADUAL MALAM TADI DAN SIANG HARI NI

Khamis malam
8.00 - 10.00 malam - Tidur pas semayang maghrib. Ngantuk sangat2. lagipun nak restore tenaga untuk study Microb.
10.00 - 12.00 tengah malam - Jamuan Angklung

Jumaat
12.00 - 7.00 pagi - Study gila babi punye.. siap buat short note bab Parasites.
7.00 - 9.00 pagi - Tidur jab. Takkan nak jawab quiz ngantuk2 kan?
9.00 - 10.00 pagi - Pergi ke kelas.
10.00 pagi - QUIZ CANCEL!!!!

BAPAK BENGANG!!!

szakif said...

berita terbaru - Pembangkang menang di UIA. U lain semua proAspirasi menang. Hm~ tengok la ape implikasi nye nanti...

DaRk AnGeL said...

sabar zaki oit....
biasa lah tuh kuiz kensel last2 minit ok.. siler feeling student jua ok.
hehehehehe.. tapi bright side is kau study giler2. kalau takde kuiz, kau takan study giler2 mcm ni kan?
hehehehe..
tapi motif gmbr tak berbaju? dan siler jgn main sgt game lambang kau tu dah nak exam kan? kan?
siler sedar exam hanya di korner tu sajor.. hehehe.. gud lak~!

and yeah.. i really wanna see the implikasi of pembangkang menang at ur uni... boring ok proaspirasi lambang mereka di bayar kerajaan~! duuhh..

DaRk AnGeL said...

oh.. aku first lambang pemilik blog tak di amik kira la ok..
hahaha.. bestnye dah lama tak main first2 ni..nad mana nad?
hahahaha

Asya said...

Aha...K.Ila dah datang nie..
x habih lagi baca semua. cuma 1 gmbar tu je yg mencuri perhatian. suggest bettr delete!!sbelum org gelak ramai2..aurat tu!pd kaum hawa.apa motif letak bnda tu..:p

szakif said...

bukan aurat ok kak ila~ itu lambang lelaki macho katanya~ malah titik ternampakkan jua "butir" yang kurang enak dipandang, maka tak nak delete boleh? kah kah~

|PrincesSs| said...

ngahaha zaki,
ko wufi ke aspirasi?

anyway takde dalam jadualpon waktu2 solat..hehehe

nad ada kat sini..tp x dapat mengomen pon ..geram gak~ blogger biasalah.

oh,gamba x berbaju tuh nak show aper zaki? aku x nampakpon any tattoo?

gelak aku baca pasal post menaupausal ladies..mengada lah ko..kasihan mereka~

hata05 said...

owh dear
When I feel like want to play game, I will stop reading, close the book and straightly play the game

kalo aku
aku akan baca buku kalo penat main tenet dan chatting muahahaha

orchid said...

kalo aku
aku akan main dynomite n bejeweled.. haha
best woo maen game ni..

Asya said...

wah..orchid bejeweled2 best gak! k.ila selalu main time rehat.lagi2 dah dpt diamond.

Zaki, ko smemangnya memalukan kaum mu jua. lainlah kalau ada muscle+tatoo sedap gak mata memandang..oleh itu pegiler buat angkat berat n sewaktu dgnnya.

hata05 said...

salam
happy fasting
and happy ramadhan, the month of countless blessings and virues~

orchid said...

wah k.ila.. bejeweled2 mmg best. sound effect die mengancam habis! huhu

|PrincesSs| said...

zaki san
selamat pose..

k idha said...

emmm,
apsal letak gmbr akak kt cni?nk kena ni...
ok...happy ramadhan..jgn lupe solat terawih n sahur...

szakif said...

siapakah orchid ok~

kak ila... gambar tu takde motif.. dan takde muscle nak tunjuk, apatah lagi tatu (for god's sake)!!! ingat aku ni ape nak bertatu2 segala ni?

nad, aku bukan aspirasi atau wufi. bebas sajor~ boleh?

hata... selamat pose juga.. dan semuanye!

Asya said...

kalau orchid berkaitan dgn k.ila percaya x???wahaha..x de nya..sndiri pun x kenal hanya kami ada persamaan meminati bejeweled2.orchid sila menampilkan diri. adakah di kau kaum kerabat anggerik..hehehe

Zaki, gmbar tu series..amat2 memalukan!!!! WEK!!
may i print & show 2 yr mom? bley?
yea..dah merah pipi...:p

szakif said...

ala kak ila...takyah la nak ugut saya camtu..hohoho... tak berkesan ok~ hohohohoyeah~ :D

adakah orchid jua kakitangan satu syarikat ngan kak ila? atau adakah jua kakitangan BTN? hohohohoyeah~

Asya said...

BTN = tu ape yeak ...??

sememangnya tiada kaitan dgn ku, malah an kakitangan syarikat d tmpat ku keje..cos kami d c-ni x tanam sebrang bunga...(ok x jwapan tu..:p)

errr....akak x ugut..tpi rasa mcm nak buat jugak!! bley?

szakif said...

BTN adalah biro tatanegara... so fardah de 2 orang yang menyatakan secara jelas diolrang bace blog ni ok kak ila~ dan saya sangat menghargai masa yang diorang luangkan kat sini dengan harapan diorang tak abaikan keje diorang..... zipzasss.....:D

nak ugut gak? hambeeekk.... hohooyeah!

myadlan said...

i dont give a damn bout the wufi or revo but.. why i only can vote for the international constituencies? computer error ah?

okay la.. kaed n ict got pro-aspirasi..

szakif said...

@adlan...
its simply because ur kulliyyah's candidates menang tanpa bertanding.. the same thing goes on my kulliyyah, becuse i just got the opportunity to vote for international contituency only... you got me?

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

To start with... 1st time ok aku baca entry yg ada feature bdak laki TAPI NADHRAH NYER COMMENT tak bunyi ala2 menggedik!!
Hahahaha... Nih mmg bleh masuk GUBU Book of Records nih!!

Presiden sila amik saranan ni:
Aku rasa kalo GUBU ada entry ala2 Malaysia Book of Record best ok!!
At least main blog GUBU tu takde la idop tokse mati SE haha

Owh kembali pada perbincangan entry...
AKU AMAT SUKA ok main game FLASH ni yg click2 segala...
Game yg ko feature ni nampak ala2 game BEJEWELLED yg amatlah aku suka...
Malah sebenarnya banyak giler game2 lain yg sebegini juga yg aku amat fanatik...
I can never stop talking about games, so I think I should stop now :: amacam?? ini game pemahaman bahasa sempena ko suka Bahasa Inggeris lately hehe :: sape paham statement contradictory ni ANGKAT TANGAN kasi nampak ketiak!! haha...

Which brings us to my last comment...
MOTIF RELEVANCE BUBUH GAMBAR separa t*l*nj**g di sini??
Hahaha... Apa yg ko cuba buktikan ok??
NATURAL BEAUTY is it?? hahaha...

OK end my journey in this blog HERE ;)

szakif said...

tak telanjang ok~ aduhai~ ihab ihab~ seronok tengok ko kat sini~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...