Monday, September 11, 2006

Visiting IIUM Kuantan Campus

The day started like the earlier days that I’d been through when I woke up at 6.30 am and straightly headed to the toilet to do ablution.

BUT it wasn’t like usual when I opened the door! There was a big monkey (beruk to be exact) sitting on the “penghadang” (don’t know the right term) right in front of my door. And I realized that there were some others had already known about its presence.


Photobucket - Video and Image Hosting
{the beruk}

I didn’t want to put myself into risk so I stayed inside my room while looking at the monkey furtively. It kept moving here and there, down floor, upfloor like looking for something. When it moved to other floor, I immediately ran to toilet, do ablution and then ran again to room. Haha... so funny la... antara beruk tu dan aku, sape lagi besar?

Photobucket - Video and Image Hosting
{those who tried to halau the monkey}

Er.. will be continuing later... I need time to study human genetics for this wednesday midterm exam. Just have a look at the pictures I put here la...

13 comments:

szakif said...

i'm using apple aka linux here.. dont know how to make the pictures center... i'm not used to using apple computer but no choice la in this computer lab.. makan apple tau la... hoho

|PrincesSs| said...

ooo
apple saper jer...linux plak memang payah sket..hehehe..camtik kampus ko~

Asya said...

apple comp. best aper. specially for achitecture.
firstly gelak sakan t'lihat Mr.M yg comel gitu. arakian Zaki boley ler memandangnya selalu d sana.
Feel adventure lah when i look d Kuantan UIA environment.Sejuk mata memandang . Bangunan yg baru & landskap yg menarik. Tapi tu ler..rasanya jauh dari pusat bandar kut..
X per ler..Zaki, bila dah lama kat sstu tmpat pastinya berat hati jua nak tinggalkan tmpat tu. x kira ler..kat mana kita berada yg pnting ilmu yg di perolehi d sana.

DaRk AnGeL said...

allo2...
aku dah lama tak tersinggah blog kau.. tak sempat pun baca tapi ni aku tgk2 gak gmbr kau... tapi sebab pemandangan ni aku dah biasa tgk gak kan... maka takde menda sgt nk komen panjang cuma.. beruk tu kawan kau eh? muahahahaha... [matilah dah lama tak menohmah kau~! kekekeke]

Asya said...

kekekekekek (eh jadi kek lak..)
sambung gelak dr Syifa.

myadlan said...

tgh2 tgk gambar.. tibe2 ade gambar aerial view.. ingatkan naik helikopter td!

hata05 said...

steel rail boleh guna kot

btw kan monyet amat berbahaya ok, jgn disergah ok nanti dia akan menggigit sbb terperanjat, jadi aku menyarankan lari sajor macam ko buat tu
kalo tak pon bagi pisang

umah aku kat belakang pon ada monyet aku cam tatot malam2

|PrincesSs| said...

hahah..
ki ko lg besar dari monyet tu..usahla ko takut wahai cik zaki..fuh fuh meniupkan semangat perwira keraton jawa ke arah ko..malunye membayangkan ko berlari2 dari monyet tersebut..ibarat noq boley?

Asya said...

Elo Nad! jgn ler ejek Zaki mcm tu. Cuba tiba2 scara x sengaja ko kena sergah dgn sang monyet tu.. t'cicit ko lari beb..hahahaha..

szakif said...

betul tu kak sya~ by the way, like i said, i didnt want to put myself into risk getting close to the beruk... who knows? malang tak berbau rite?

tapi kelakar la... lawak la bila fikir balik...

Asya said...

hehehe...i cant imagine if yrself close with d beruk.
here in Telok Panglima Garang & C Jangkang..kerap gak kena sergah dgn golongan mereka nie...lama2 dah x heran ler..

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

OK... Gambar2 akhir sumer redundant...
Tapi citer BERUK memberi satu kelainan...

Ko kena hati2 jua ngan beruk ok...
Beruk pandai lompat2 nak elak penangan ko...
Sekali dia panjat belakang ko gigit telinga, PUTUS! jadi mangsa ala ala Tyson...

Moral: Prevention is better than cure - nuthing funny bout that ok :D

Cewah - giler motivate Zaki supaya tak nampak dia ala ala penakut bley? Hahahaa

szakif said...

aku memang bukan penakut ok ihab~ :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...