Saturday, June 30, 2007

Forced

My mum said:



Mak nak ko sebelum balik Kuantan, makan nasi sekali.




Baikkkkk....

I'll start my seventh week (starting 2nd of July) of abstinence from rice in my daily meal with Nasi Lemak cooked by Emak and that's going to be the first time ever since I started the change of dietary intake. Hehe..


Aku bukan anak yang menderhaka.



Apart from that, as a show of how eager I am to go to Bandung with Angklung Club for the festival, everyday I spend at least an hour listening to the mp3 of Terajana and Poco Poco while imagining that there's angklung in my hand. Can uh?

8 comments:

moon said...

Tahniah krane dah berjaya menjamah nasi.. hehe.. so mcm mane ari seterusnya??? mest windu ngan nasi kan! ;)

jennz said...

haha makan juge nasi!!!!
dahla nasi, lemak plak tuh..
kui2...

ahaxs..

jom nari poco-poco!!!

jennz said...

haha makan juge nasi!!!!
dahla nasi, lemak plak tuh..
kui2...

ahaxs..

jom nari poco-poco!!!

arshana said...

Wah! Pi Bandung. Best giler. Apehal tiba2 semua orang dpt free trip ni? Jeles ni, jeles.

luppi said...

gilo apo tak makan nasi? kena makan gak sket, tapi bykkan sayur dan buah-buahan. Rajin exercise gak. Jom joging pas subuh! huhu.

szakif said...

moon..
to be seriously frank and honest, saya tak rindu nasi la... kalau ade pun, bukan nasi putih, tapi nasi goreng kampung. habis la aku dah meliur~

jenab..
ape nak buat. thats the only available meal kat kedai mak aku waktu pagi which is based on nasi~

kak arshana..
trip ke bandung tu... hm.. tak tentu lagi free. maybe kena gak bayar tapi takde la sampai beriban~ max RM500 je katenye.. tapi tak kompem lagi. tgk rr camne..

luppi..
aku masih siuman ok~ blom gila lagi.. hehe~ tak makan nasi je pun.. ha! jogging pas subuh! idea yang menarik. kalo sebelum aku ni aku korbankan waktu pas subuh aku dengan buat sandwich, ape kate sem depan plak aku jogging pas subuh. pasti menarik! tapi jangan sampai tak gi kelas haritu sudeh~ hihi.

FauzaN said...

jadi tak gi bandung???

szakif, aku cadangkan ko makan nasi....tapi sekali jer sehari...

pastu, malam tak yah makan berat, beli roti aku sudah...(unsur2 bisnes)

mesti berat turun mendadak!!!!

Institut Teknologi Bandi=ung tu cantik!!!! Awek2 dier pun cantik gak !!!!!
AHAKS!!!

szakif said...

owh pojan..
terima kasih atas cadanga ko, tapi selesa hidup tanpa nasi. serius!

tapi nasi je ok. mee2 masih lagi aku telan rr.. i just eliminate nasi, not CHO.

aku nak gi bandung, tapi.. hm~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...