Friday, September 21, 2007

Dear My Classmates...

I hate it when you come to the class early but you have no effort to ease the coming lecture and lecturer.

I hate it when you ask “why me” when I ask your favor to take the equipments.

I hate it when you keep talking among yourselves although the lecturer has already come.

Worse, I hate it when you keep talking among yourselves when the lecturer is delivering his/her lecture.

Worst, I hate it when you can keep silent instead, when the lecturer gives you opportunity to speak and to ask questions.

I hate it when you come late to the class and show no guilt on your face.

I hate it when you show your childish behaviors, playing around while the lecturer is in front teaching.

I hate it when you don’t appreciate the lecturer’s effort while you take it as burden.

I hate it when you ask me questions when I’m focusing my attention to the lecture.

I hate it when you ask me to ask the lecturer questions whereas you are able to do so on your own.

And... the ultimate hatred of mine is when I be a part of what I initially hate. Na'uzubillah...

8 comments:

arshana said...

Mmg tensen dgn student yg suka bising masa lecturer ajar. Yg plng geram skali masa Dr Elwathig ajar. Taula kelas dia bosan, tp tak perlu la kurang ajar sgt nak bising masa dia ajar. Kesian giler kat dia...

moon said...

inila kehidupan seorg plaja.. hehe

Anonymous said...

arshana sebagai saksi, aku seorang budak yang baik lagi innocent~ sekian, harap maklum dan kagum.

yang benar,
luppi.
pelajar kelas arshana

szakif said...

kak arshana..
saya bengang la kalau diorang borak2 dalam kelas. tak hormat langsung! dalam kelas saya biasenye kelas dr syed zahir.. haritu dia da "mengamok" dah.. diorang buat hal lagi.. adeh la diorang ni.. there just to an extent too dependent.

kak moon..
maklum la akak lagi la bersantan malah lebih pekat drpd saya. malah juga akak dah grad, lagi la paham karenah student. hm~

luppi..
ye.. pasal tu ko jadi president sciencess. bleh? muahahah~

luppi said...

haha. aku jadi presiden disebabkan kekejaman aku. Memerintah secara kuku besi. Byk bagi rasuah, byk makan rasuah. Penyelewengan berperingkat. Tsk tsk tsk... astaghfirullah...

Mohammad Ihab Ismail said...

Salam...

Waaa... Too much hatred bro..
Sila puasa daripada hatred jua hahaha..
Tp takpe.. Ku paham.. Kengkadang rasa hatred ini sukar dibendung..
Al-maklum kelahiran kita sebagai seorg manusia.. Penuh rasa asmara jua ammarah membara..

Asalkan ammarah pada yg sepatutnya.. Maka tak mengapalah :D

jennz said...

huhu..sy pown bisa bengang atas 10 sebab-sebab yang disenaraikan...

in order for people to respect us, we must first, repect others..

ho yeah! slamat makan nasi banyak2!! hehee

szakif said...

luppi..
kepala utak ko memerintah secara kuku besi. LUPPI BOHONG. dia memerintah dengan sangat efficient. ta sayang dah kena letak jawatan. term dah nak habis.. huhu..

ihab..
aku membenci mereka yang membenci perkara-perkara yang baik. aku membenci mereka2 yang sangat selfish dan pemalas!

jen..
memang aku menunggu org address that statement in order for people to respect us, we must first, repect others..
terima kasih banyak2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...