Tuesday, December 30, 2008

Doa Suami Isteri


6.30pm. We were on our way back from Tasik Chini and the rain fell so heavily.

Ok ye anak-anak. Kalau hujan macam ni, apa doanya?

Everybody was silent, didn't answer the question.

Baiklah anak-anak. Nampaknya tak ada seorang pun yang tahu. Mari ustaz ajar. Ustaz baca anak-anak ikut ye?

Allahumma

The rest of us folowed, Allahumma

Soyyiban

Soyyiban

Nafi'a

Nafi'a

Bagus ye anak-anak.

One of us said, Tiba-tiba teringat pulak cerita Adikku Sayang masa kecil-kecil dulu.

A'ah. Selalu tengok cerita tu.

Then the ustaz continued, Baiklah doa seterusnya ialah doa masuk tandas.

He recited, we listened and we repeated.

Doa keluar tandas
Doa memakai pakaian
Doa makan
Doa menaiki kenderaan
Doa akhir tahun
Doa awal tahun

Suddenly one asked, Ustaz, kalau doa berjimak pula bagaimana?

Owh doa yang itu malam sikit ye anak-anak. Tunggu nanti rancangan Abangku Sayang.

24 comments:

scOotBerry said...

hahaha~
sO funny la..
tp kn..btOl ke ade Org tanye dat kind Of questiOn kat dlm rancangan adikku syg..??
*wOndering*

Unknown said...

intan...

harap2, takde la :P

Liyana said...

adikku sayang...
lama tak dengar orang sebut program tu...
dulu masa kecik2 rajin gak le tengok...

ehem, merenung jauh ke depan nampak... :P

Jepah said...

time kasih sbb syang aku...

(aku kan adeq jep...) hahaha...

Anonymous said...

Kekeke...doa berjimak khas utk org kawin aje. =p

ILA said...

Apa motif buat entry ini!!???
Eshhh..budak ni..nama je masih bujang..hmmmm~~~
(pretend jeling zaki d dragon of tasik chini dgn tajamnya...)
:p

Unknown said...

liyana...

kite kena selalu memandang ke hadapan katanya :P

Unknown said...

jepah....

aku memang sayang ko la!

*eeeeuuww sangat gay

Unknown said...

knowlee...

tapi kalo budak2 yang tanya, ape kes?

ok, sebenarnye kitorang memang macam budak2 petang tu, dalam kereta. ahahaha~

Unknown said...

ila...

pasal tak lama lagi dah nak kawen. boleh buat statement macam tu? :P

kang naga nih ngaaaappp mak budak dengan budak2 nye sekali, nak?? huhu~

tusky said...

xpe je tanye soklan cepuberlian tu..
after all, ilmu still ilmu..=)

Unknown said...

tusky....

kalo soalan, "ustaz, jimak itu apa?", mungkin boleh diterima, tapi kalo "ustaz, macam mana doa jimak?", itu terlebih advance. heh...

ingat. adikku sayang ialah rancangan kanak2.. hehe~

fattybombom said...

ko ni...mcm makin gatal la:P

Unknown said...

far...

ok nak buat statement disclaimer. bukan aku yang tanya soalan last tu.

hehe~

:P

Nur said...

eish~budak2 zaman sekarang mcm2 dah tau. advance btol..

Anonymous said...

makin maju, top post tu.

Unknown said...

nur...

jangan terkejut nanti satu masa budak2 setahun dua dah pandai tanya mende2 macam ni. huhu~

*over la tu~

Unknown said...

matt...

heh. ye ke? :D

scOotBerry said...

zaki..
bile ko nak kawen...??
ngeee~

Unknown said...

intan...

motif soalan? ahahaha~

scOotBerry said...

saje..
ngeee~

mia sarah hemiza said...

soyyiban
nafi'an

instead of
nafi'a

rasenye cmtu doa nye..nnt tnye my mum blk..huhu~

Unknown said...

intan..

over tau~ :P

Unknown said...

mek mizah...

same je la kot maksudnya.. hehe :D

kalo nak sebut nafi'an, kalo pastu nak sambung dengan ayat seterusnya. :)

hey, welcome!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...