Thursday, February 26, 2009

Buying New Laptop

Helo, abah...

Helo...

Setelah sekian lama, akhirnya laptop Zaki rosak jugak.

La... kenapa?

Skrinnya gelap. Tiba-tiba je. Ni sekarang tengah hantar kat kedai la ni. Dia kata kalau nak baiki kena bayar dalam RM1400.

Mahalnya! Kalau macam tu baik beli baru je!

*I'm smiling.

30 comments:

yatiHanuni said...

nak jugak!!!

zaki..beli laptop yang ade buy 1 free 1 ye...
kang kasi kat aku yang free tu...
tapi make sure sony vaio pink in kaler okesss....
mekasehh...
baek nye kamu...

hahahahahah...
=p

ILA said...

Cian...adik ku...:(
tu yg akak nak tunjuk 'teman baru' akak kat zaki..
selama ni buat kerja duk terpacak duduk atas kerusi...kali ni dgn 'teman baru' bley gerak ke sana sini.apatah lagi jenis "Dolby HOme Theater"
akak baru dptkan kat plaza alam central.byak pilihan.

peruntukan yg terbaik utk sebuah 'lappy' ialah minimum Rm2k..
jenama yg terbaik ialah HP, Acces & canon.

eshhhh..memandai pulak akak..tentu zaki lebih terorrr..

adehhh..

Akmal Azeman said...

chisssssssss~~~

hmmm..kakak aku pon tgh prob ngn laptop die. ayh aku tgh pura2 nk baiki laptop tu sampai semboh (sambil bt2 dono n buat2 muke abah-takmo-beli-laptop-kakak-gune-je-pc-kl-laptop-tu-rosak), padahal dia da buat plan nk beli laptop br utk birthday dier (4march ni), nk buat surprise la tu~ huahuahua..sesungguhnye aku jeles sikit~~ bile ntah laptop aku nk sakit ek? :P

Unknown said...

HHH...

owh.. kalo macam tu kena jadik bini aku la. pasal aku hadiahkan yang free tu kat bini aku je. boleh? :P

Unknown said...

kak ila...

heh. baru call akak. takmo komen a~ :D

Unknown said...

kema azeman...

wahahah! sekali kakak ko bace apa yang ko tulis kat atas tuh.. dah tak surprise lagi dah~ huhu~ :P

messyremo said...

laptop baru?
huwaa..lagi kencang ar menulis pasni..hehe

p/s-->>zaki,aku speechless ar klu jumpe ko..hehe
segan ngn senior level aku mase kt UKC dulu..=P

Unknown said...

zaki.. brand ape agaknye ye? ak nak promote DELL.. yang hitam tu cun giller!! tapi.. skarang kan perang.. jadi kene boikot.. huhu~

Anonymous said...

Kah kah kah kah kah...

scOotBerry said...

wah~
dpt laptOp baru..
nk jugak...

tp...

nak mintak kat sape..??
sObsOb..

Anonymous said...

the same case as mine!!! hahahaha! sebulan dok tggu...ingat takmo beli laptop last2 beli jugak sbb kerja pny pasal...huwaaa!

my cadangan...if takmo membazir... carik screen yg tak di pakai utk disambungkan dgn laptop...cam pakai LCD tuh. menjimatkan...

Anonymous said...

Oh patot la papa aku x offer pon beli baru ari tuh.
Sbb kos pembaikan cuma rm1000. Eh camne ko buat utk jadikan rm1400 ek?

Unknown said...

messyremo...

kencang tak kencang a~ sure nanti RAM lebih besar kot. pergh! :P

yang lame cuma 700MG je kot. pasni nak cari yang RAM bergig2, dan harddisk beratus2 gig. yang lepas 40GB jek~ :D

*owh adakah itu luahan perasaan? dengan aku takyah nak speechless2 dik. kang aku tampar kang kalo ko speechless :P kang betol2 speecheless sampai ke sudah :D

Unknown said...

asma'...

ahaha~ tunggu ok~ tapi rasanya aku nak cari HP gak. tapi ntah la. tak tahu lagi. lom survey :D

Unknown said...

knowlee....

ape yang lawaknya kak~ :D

Unknown said...

intan...

huhu~ cari la laki. kompem dapat :P

Unknown said...

arecha...

im thinking of the same thing also. but then takde jumpa la pulak sape2 yang ade LCD yang tak guna. hu~ kesiannya~

Unknown said...

shamel..

tu kutuk aku ke ape tuh? :P

dah cina tu kata kalo nak repair RM1400, aku quote je la. ehehehe~ *ok dah nampak tanduk kat kepala aku dah

Jepah said...

belikan utk aku satu ye... =p

Unknown said...

jepah...

takmo! :P

Akmal Azeman said...

yang tu, aku confirm tak!!! sbb die tak suke bc blog~~!! wahahah! *matila aku kl die bc...spoil spoil spoil!!!*

ehehehe (>_<)

Liyana said...

aku rasa yang popular dan bagus ialah HP...
heh~ macam yang Dr. Salihi guna...
touch screen, best giler kot...

tapi ada yang suka Sony Vaio...
it's just the matter of function, brand, price and popularity...

btw, at the moment I'm crave for something else...
harap dapat memilikinya dalam masa 1 tahun dari sekarang... (^_^)

Anonymous said...

Oh camna cara ko mintak laptop baru kat bapak ko?

hahaha..xleh bayang dialognya

'Abah, laptop adik rosak, beli baru ek'

hahaha...

scOotBerry said...

hahaha~
kO suh aku cri laki...
cessss..
ingat senang2 je ke laki tuh nk bg aku laptOp baru..??
xde makne nye..

Unknown said...

kema....

meh mintak nombor kakak ko. aku nak kantoikan ko. huhu~

Unknown said...

liyana..

kite nantikan k aku akan beli laptop jenis ape :)

Unknown said...

azuwan...

aku tak minta, dia yang offer.

boleh?

ape main adik2 ni~ :P

Unknown said...

intan...

ala~ kalo ko baik dengan laki ko, sellau layan dia sepertimana selayaknya seorang isteri solehah, shouldnt be a problem for him to buy you a new laptop. huhu~

sekian sessi tazkirah kekeluargaan daripada Ustaz Szakif :)

3p4h said...

Oh screen laptop mu rosak kah??? Ok, slmt berlaptop baru =)

Unknown said...

3p4h..

kalo ko pandai baiki, aku takyah le nak beli baru.. huhu~ reti tak pah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...